bugün

euro 2008 turkiye kadrosu

tamam halil altintop 'un kadro di$i kalmasi konusunda ele$tiri yapilmasina hak veririm sonuna kadar. ama ;

yildiray basturk : tamam yillardir bundesliga'da top ko$turuyo, oynadigi kuluplere yaptigi katki yadsinamaz. 2002 dunya kupasi 'nda da gayet iyiydi ama o gunden beri, yani son 6 senede yildiray bu milli takima ne verdi ? o zamandan bu zamana bir tane macini sayabilir misiniz ? ne zaman devamliligi oldu ? ne zaman bizi sevincten sokaga doktu ? kadroda olmamasi turk milli takimini ne kadar zora sokar ? oturup bu sorularin cevabini arayalim oncelikle..

ibrahim kas : gokhan gonul sakatligi nedeni ile kadro di$i kaldiktan sonra sag bek mevkiinde oynayabilecek 3 oyuncumuzdan biri. en ba$ta tecrubesiz. hicbir uluslararasi deneyimi yok. ha diceksiniz ki "karde$im bu adami * aldi." ama sizler de biliyorsunuz ki burasi euro2008; ve getafeyle milli takimi mukayese edemeyiz. getafe'nin sag beke ihtiyaci vardir, almi$tir. o getafe'nin sorunu. ama bizim cogu futbol sever begenmese de, isabetsiz ortalar yapsa da sabri sarioglu, bayern munih gibi bi' takimda oynayan ve kendini dunyaya kanitlami$ hamit altintop gibi 2 alternatifimiz daha var. bu 2 oyuncu da her ko$ulda ibrahim ka$'tan daha iyidir, formayi sonuna kadar haketmi$lerdir.

halil altintop konusuna da biraz deginmek gerekirse, kendisi yapilan anketlerde, milli takimdan ayrilacak 3 oyuncunun seciminde, ayrilmasi gereken oyuncular icinde son siralardaydi. lakin halil altintop bu milli takimin hicbir zaman birinci tercihi olmadi, hatta ikinci tercihi bile olmadi. ve kendisi milli takimda birkac hazirlik maci di$inda yer almadi, hayati onem ta$iyan hicbir macta "hadi halil, sen bitirirsin bu i$i." demedi bu ulke. verilen onca $ansa ragmen hicbir zaman fatih terim'in as oyuncularindan biri olamadi. diyebilirsiniz ki "nedir bu mevlut erdinc fiyaskosu ? bu adamin bu takimda i$i ne ? bu adam dururken neden halil ?" ama sizler de takdir edersiniz ki hicbirimiz mevlut erdinc 'i fatih terim kadar tanimiyoruz, neler yapabilicegini bilmiyoruz. cok az bir kesim di$inda ne bi' macini izleyen oldu ne de antrenmandaki performansini. 2 hazirlik maciyla yargilayamayiz, yerden yere vuramayiz. fatih tekke'ler, umit karan'lar, hakan sukur'ler dururken turk futbol tarihinin en onemli hocalarindan biri olan fatih terim, mevlut erdinc ismini tercih ettiyse, bir $eyler gormu$ olmali..

yapmamiz gereken tek $ey turnuvayi beklemek. ha turnuva gelir, fatih terim'in tercih ettigi futbolcularin performansi yetersiz olur; o zaman bunun tek sorumlusu olan fatih terim'i ve tercihlerini yerden yere vururuz, asariz keseriz. ama once sabir..