bugün

euro 2008 turkiye kadrosu

ezbere konuşanları görüp de şaşırmamak elde değil. evet çıkanların isimleri sansasyonel ama ya oyunları? yani bu sene yıldıray, halil ve ibrahim kaş ne yaptılar kendi takımlarında?

yıldıray baştürk'ten başlayalım. bu sene gazete haberlerinde yaptığı asistlerden daha çok sakatlıklarını okuduk. bir maç oynayıp 10 maç sakat yattığını herkes biliyor sanırım. hatta flaş transfer olarak gösterilen yıldıray'ın en başta armin veh tarafından eleştirildiğini de biliyoruz. bu kadar devamlılık sorunu olan bir adamın milli takımda olmamasının acaip bir tarafı yok açıkçası. eğer birileri sadece adları veya takımları yüzünden milli takımda olacaksa zerre kadar sevmememe rağmen hakan şükür olmalıydı bu takımda derim ben de.

halil altıntop schalke takımında kaç maç oynadı bu sene? dikkat edenler bilir. asamoah'ın uzun süre sakat kaldığı zamanda bile schalke'nin ilk tercihi olmadı halil. çoğu maçlarda maç koptuktan sonra girdi oyuna. o maçlarda da pek fazla varlık gösteremedi. sanırım herkes kaiserslautern zamanındaki halil'in şu aki halil ile aynı olmadığının farkında. sonuçta semih ve nihat'ın olduğu takımda oynaması zordu. olmaması normal açıkçası.

ibrahim kaş ise ilk milli takıma seçildiğinde bu kim diyenler şimdi feverandalar. yapmayın, etmeyin.

ha en baştaki seçimler nedeniyla fatih terim suçlanabilir hatta suçlanmalıdır da. yani oynamayacağı belli olan halil'i almak yerine ümit karan, fatih tekke ya da mehmet yıldız alınıp hazırlık maçlarında denenebilirdi. aynı mevlüt'ün denendiği gibi. bu seçenekler çoğaltılabilir.

ve son olarak kabul edilmeli ki tümer metin'in inanılmaz bir milli takım performansı var. elemelerden çıkmamızde en büyük pay kendisinin. bunun sonucu olarak da takımda kalmasından daha doğal bir şey yok.

kısacası son derece doğru seçimlerle karşı karşıyayız. devamlılık sorunu olan, oyunun iki yönünün oynamakta sorun yaşayan oyuncular takımdan ayrıldı. şimdi yapılması gereken kalanlara gereken gazı verip şampiyona boyunca desteklemek.