bugün

ihanet

beraberce başkoyulmuş bir yolda yarıda bırakmaktır yoldaşını.

insan ömrü boyunca ihanet her zaman var olmuş ve olmaya devam etmektedir. bazen arka(daş) bazen yol(daş) bazen aşk(daş) bazen. tarafından sonu gelmeksizin devam eden bir ihanet zinciri vardır dünyada.

birgün aşık olursunuz. yeminler edersiniz. artık birlikte olma sorunsalı ortadan kalkmış ileride aynı yatağı paylaşma hayalleri , duygusal bir filmde omuzda ağlama hayalleri , çoluk çocuk hayalleri başlamıştır. fakat işte burda hayatımızda hiç sevmediğimiz nefret ettiğimiz bir söz araya girmektedir. " o da ne " . bir bakarsınız o emin olduğunuz yol ayaklarınızın altında kayıp gider. bastığınız toprak varolmakla yokolmak arasında gidip gelir. o emin olduğunuz yol artık yoktur. bu belki de ( hatta belki de değil kesinlikle ) hayatın bize göstermiş olduğu en büyük ihanettir. çünkü aşk çünkü sevgili hayattır. hayatın ta kendisidir.

bir solcunun dilinden düşmeyen " bir yanımızda ölüm bir yanımızda yar " sözlerine bakacak olursak hayatın bir diğer anlamıda siyasi kavgadır. kavga çemberin her yerinde başlar fakat asla bitmez. * yoldaş denir aynı yola baş koyulur. neyiniz var neyiniz yoksa paylaşırsınız . yolun sonunda bir güneş vardır. herkes o güneşi arzular ve önde engeller vardır. ama birgün bir bakarsınız güneşe ulaşmayı engelleyen o kontrgerillalar yoldaşlarınız çıkıverir. ihanete uğrarsınız.

bir yandan aşk bir yandan diğer aşk. her yandan hayat ihanet etmiştir. artık arkadaşlık avuntu haline gelir. anın mutluluğunu çıkarmak için tanrı size bir kaç arkadaş sunar. bu arkadaşları ne kadar iyi kullanırsanız o kadar çok eğlenirsiniz. arkadaşlar bazen yoldaş bazen bir sevgili bile olabilirler. ama bu anlık yalanlar ve avuntulardan başka hiçbir şey değildir. ve en sonunda yalanlarda birer birer su yüzüne çıkacak ve yalanlar sona erecektir. ta ki yeni yalanlar başlayana dek.
ihanetler sonucunda bunalan insanda en yakın dostunu içki ve sigara olarak bellemeye başlar kısa zamanda. bunların tek kötülüğü bir orospu gibi parayla satılmalarıdır.