bugün

çocuk istismarcılarına idam cezası

Özellikle Türkiye gibi nispeten geri kalmış/gelişmekte olan ülkelerde bu tip kararlara kanaat edebilecek adalet mercileri yeterli donanımda değildir. En çok korktuğum şey ise, bu kadar asalım keselim diyen ruh hastasının gazıyla siyasilerin gerçekten bu tip sonu olmayan kararlar almaları.

Neden mi? Birincisi, Türkiye'deki adalet mercileri bu tip konularda sağlıklı karar verebilecek donanıma sahip değil. Çünkü yillardir hakim savci mulakatlarinda torpille bos beles adamlar aliniyor. Bu ve cesitli siyasi nedenlerle yargi mahkemelerine olan genel guven azalmis durumda halihazirda. Ote yandan Turkiye de o kadar cok sapik var ki, hepsi idamla yargilanacak olsa muhtemelen 10 tanesinden 1 tane masum olan arada kaynar. Ki bu da cok tehlikeli bir durum. Acikcasi is yukunden kacmak icin onune gelene hagb veren hakimlerin bu konuda neler yapabileceklerini dusundukce bilemiyorum yani cok korkunc bir senaryo.

Ve son olarak, ne olursa olsun, vatan savunmasi disinda insan oldurmeye karsiyim. Ve evet buna cok sevdiginiz cihat ve dini olaylar da dahil. Her sucun cezasi, sucla orantili olmalidir. Tecavuze ugrayan kisi psikolojik olarak mutlaka derin yara da alsa bir sekilde yasamaya devam eder. Bu bakimdan oldurmeyene olum cezasi vermek cok da orantili bir ceza degil acikcasi.

Cok eksilenecegim biliyorum ancak, bastan yazayim, mantigiyla okuyup adam gibi okuyabilecek insanlar dediklerimin dogru oldugunu anlayacaktir.

Edit: Bu tip taciz ve tecavuzleri cok cok cok daha azaltip belki de bitirmenin cok daha basit ve etkili bir yolu var bilin istedim, o da egitim. Bunu asmakla kesmekle bitiremezsiniz.