bugün

hayatın boktan olduğu gerçeği

hiçbir gerçeğe değişmeyeceğim gerçektir. darbe almayan ya da aldığı darbelere karşı pollyanna cılık oynamayı savunma haline getirenlerin anlayamayacağı gerçektir. hayat boktandır ve yaşamak lağam çukurunda cirit atan farelerin yaptıklarından çok da farklı değil.
senelerce çalışır didinirsiniz iyi bir yerde olabilmek için. olursunuz da. belki çok fazla insanın hayalini kurup ulaşamadığı bir mesleğiniz ve kariyeriniz olur, kamu da özelde prestijiniz vardır. ama bu değildir istediğiniz yer ve derdinizi kimse anlamak istemez siz de anlatmamayı tercih edersiniz. onlar bindiğiniz araba giydiğiniz kıyafet varken sizi görmezler. siz sadece konuşuyormuş eğleniyormuş gibi yaparsınız.
çok seversiniz birini. o da çok sever sizi. kuantum fiziğinden felsefeye oradan kitaplara oradan sigaraya atlarsınız, daldan dala.. her çeşit sohbet imkanını yaşayabildiğiniz, ne dinine tutsak ne ideolojisine tutsak ne kafasında ördüğü duvarlara tutsak biri. derininize dokundurursunuz birini. o sizdir siz o'sunuzdur. sevdiğiniz imkansızdır..
hayat güzel olanı bok etmeye bayılır. ve biz birer fareyiz!