24 mayıs1993 bingöl katliamı

şimdi en başta belirteyim bu katliamın bir numaralı sanığı olan ve direkt katliamın emrini verip hatta katliamı olay yerinden yöneten şemdin sakık yani örgütte bilinen adıyla parmaksız zeki'nin kardeşi, bu elim olayda evlatlarının katledildiği ülkenin meclisinde yok demokrasi, yok eşitlik, yok bilmemne diye sağa sola ahkam kesmekte ve insanı yaşadığı ülkeye lanet ettirmektedir. bu insanlar(!) hakkında yorum yapmayacağım çünkü haklarında yazacağım en kibar şey bile sözlükten uçmama sebep olabilir.

3 sene önce bu katliamdan kurtulan birkaç tane erin gazetede anlattıklarını okuyunca tüylerim diken diken olmuştu. pkk'lı orospu çocukları, silahsız erleri kolkola sıklaştırıp yolun kenarına dizmişler sonra onlar kurbanlık koyun gibi beklerken gözleri önünde ellerindeki silahların*** emniyetlerini açmışlar*. daha sonra bu silahsız* yiğitleri kurşun yağmuruna tutmuşlar. pkk'lılar kaçtıktan sonra ise olay yerinde 1570 tane boş kovan bulunmuş. bu şerefsizliği kendi kafanızda tasarlamışınızdır heralde. haber linkini bulanlar olayların tamamını okuyabilir.

33 tane silahsız hatta üniformasız biçare vatan evladı... üzerlerine sıkılan 1570 mermi... kolu bacağı kopan askerler. bu şerefsizce katliamda şehit olanlara ağlıyoruz ya peki sağ kurtulanlar için durum ne?

katliamdan kurtulan o erlerden biri, açılan ateş sırasında en iyi arkadaşının parçalanmış kafasının omzuna düştüğünü söylüyor. ağlayanlar hırıldıyanlar annesini arayanlar... gene başka bir er ölen arkadaşı hakkında diyor ki, "onu bekleyen sevdiği bir kız vardı, terhis olur olmaz evleneceklerdi". ulan böyle bir olayı ömrün sonuna kadar unutmak mümkün mü? can dostun göz göre göre kurşuna diziliyor...

bana kalırsa pkk denen leş yuvasının esasta nasıl birşey olduğunu en iyi anlatan hazin olay(katliam) budur... pkk aşkıyla yanıp tutuşarak daha 16 yaşındayken 1991 senesinde örgüte katılan sami demirkıran bile 4 sene sonrasında "orospu çocukları" diye örgütten kaçıyorsa, bu adamlar hakkında psikolojik manada yapılabilecek birşey kalmamış demektir. hani 1-2 sene önce birisi demiş ya "pkk'lı buldun mu keseceksin" diye, sonuna kadar doğru demiştir bu kişi.

(bkz: 15 mayıs 1992 şırnak taşdelen karakol baskını)