bugün

hayallerdeki ev

Bir sevgiliyi gezmek için bir araç olarak değil bir sırdaş dost arkadaş bir anne, merhamet kaynağı olarak gördüm. Istedim ki ıssız ama korku kokusu olmayan huzurlu çiçek dolu sessiz yerleri sokakları şehirleri adaları kesfedelim ben onun gözlerinde o benim ruhumda erisin istedim. istedim ki bir notada geçmişe dalalım eski zaman aşkları aklımıza gelsin o siyah beyaz ekranlarda kendimizi görelim ve kaybolalim geçmişte istedim. O hasta olunca ben, ben hasta olunca o benim annem olsun istedim. Üzgün olduğumuzda birbirimizin omzunda ağlayalım derin düşünceler içinde sımsıkı sarılalım kendi içimizde bir olalım istedim. Aynaya bakınca yek vücut olalım birbirimizi tamamlayalım istedim. Biraz devrimci biraz çılgın biraz anne biraz psikolog biraz garip ve sır dolu olsun istedim.

Ici kitap dolu, raflarda plak barındıran, duvarlarını kömürle çizdiğimiz resimlerle doldurdugumuz bahçesinde koca gölgeli olan bahçedeki sarmaşıklardan içeriye güneş girmeyen, asırlık bir sessizliğe ve huzura sahip bir evde kendi geçmişimizi oluşturalım istedim. Kahveye çalan gözlerinde kestaneden renk çalmış saçlarında süt beyazı teninde erişmek istedim. Onunla dağlarda koca ağaçların altında sarılıp bereket kokan göğüslerine başımı yaslayıp filmlerdeki o pikniği istedim.kah Edgar AllanPoe'dan kah Cemal Süreyyadan şiirler okuyalım istedim. Tüm psikopatlıklarım onda son bulsun istedim.insanlar bizi elestirsin ama umurumuzda olmasın birbirimize yeteriz istedim. Arada şarap dolu sofralarda Esrar dumanıyla boğulmuş karanlık odada ıssızlığı ve ölümü düşünüp daha da kenetlenelim istedim. Her elini tuttuğumda o ilk ve değişmez heyecanı o çocuksu duyguları istedim. En çok da çocuk kalmayı istedim. Biraz da onun ölmesini istedim.

Onun ölümüyle karanlığa sarılmak sakalımı uzatıp Said Faik'in kahvehanelerinde bilmediğim hayatların hüzünlü öykülerini yazmak istedim. Kayalardan denizlere bakıp onu hatırlamak istedim. Daha çok şey istedim. isteklerim gelecek mi?