bugün

içerde

Ay yapım tarafından show tv de yayınlanan herkesi beğenisini kazanmış bir dizidir.Diziyi beğendiniz eyvallah!

Ama ilk bölümden türkiye' nin en iyi dizileri arasına koymak nedir? Arkadaşlarım benim, hiç mi dizi izlemiyorsunuz? Hele ki ezel ile kıyaslayanlar olmuş.Yapmaynı, yapanları uyarın!

Dizi ilk bölümden bence uluç bayraktar tarzını yine korumuş.Hatta, iğrenç ezel vs sekiz kavgasından sonra baya bir gelişme var kendisinde ama tabi ki önce herşey parayla oluşturulan imkanlarda.(Mermerlerin kırılması, ortamın dağıtılması,iyi dövüş hocalarının tutulup antremanlar ona göre oyuncular falan..) Dizide ilk bölümden tek beğendim yer dövüş sahnesiydi.Alışılmışın dışıydı,uğraşılmış.Ellerinede sağlık ekibin.Ancak, ulan! ters köşeye izleyiciyi yatırıcam mantığıyla, özlenen dizi ezel gibi bir yapıt ortaya koyucam diye, şaşırtma sahnesini bok etmişsiniz.Niye Mustafa Uğurlu(Baş komser) ile Çağatay Ulusoy yalnız odada konuşuyorlar(anladık gizli görev).Madem rol yapacaklar bir kaç tane daha rütbeli polisin önünde olsa daha rütbeliler girse araya seyirciyi daha mantıklı ikna edecek.Dizinin sonunda direk ilk sahne geldi aklıma ve sırıttı.Bakmayın bizim arka sokaklar seyircisine.Onlara fazla fazla yeter.Diziler de ve filmler de mantık çok fazla önemi yoktur ancak amaç seyirciyi ters köşeye yatırmaksa bunlar dikkat edilmeli kesinlikle.

Bu dizi tutar amcalar ama kalite aktığı için değil.Para kokan sahnelerden tutar,Çağatay abinizden tutar(fanboyları sağolsun.)Tutarda tutar.Ama Ezel'in yanına koyamazsın.Niye? yönetmen aynı yönetmen ama onunla bitmiyor o iş. Oyuncu seçiminde Ezel dizisinde bu durum çok iyi ayarlanmıştı.Ancak bayan oyuncuların ikiside ses tonlarını ve sahneye göre mimikleri yeterince iyi değil.Allah' tan Rıza Kocaoğlu var.Onun sahneleri geldiğinde level bir üst boyuta taşınacaktır.

Özet geçersek, benim türkiye' de ki sevdiğim iki dizi vardı.Ezel ve behzat ç. Bir üçüncüsü bu olmaz.Ama tutar.(Ha ben sizin kaliteli dizi anlayışınıza)