bugün

ak parti nin anlamsız icraatleri vol 12893

s.a mümin kardeşlerim hemen bir hışımla bu başlığa girip gene ne sallıyor bu dallama dediğinizi duyar gibi oldum. ama cidden sallamıyorum arkadaşlar. bakın şimdi anlamsız bir ak parti icraati konusunda sizleri bilgilendirmek boynumun borcu. şimdi bu dallama aslında sizi dallama yerine koyan insanların gerçek yüzünü göstermek için bu başlığı açtı. gelelim konumuza.

ağustos ayında ak parti ticari araç ( servis )kullananlara bir müjde verdi. bu müjde ötv indirimi. eski aracını satıp yeni araç alan ticari araç kullanan (sadece servis çekenler) tacirlere, bu yeni aracında ötv almayacağız diye bir müjde verdi. ancak bu araçların indirime konu olması için 3 yıl içinde satamayacaklarını açıkladılar. bu 3 yıla dikkat edin aşağıda az sonra hesaplamaya dahil edeceğim. şimdi bu ötv indirimi kapsamında;

Otobüsler için yüzde 1
Midibüs için yüzde 4
Minibüs için yüzde 9

dilimini almayacaklarını açıkladı. tabi buna sevinen mazlum tacirler oldu. ben dedim ki ulan bu ibneler bunu yaptıysa vardır bunda bir ibnelik, dur bakayım dedim. dediğim gibi de oldu. eylül ayında pat bir motorin ve benzine 0,22 kuruş ötv zammı geldi. yani bu durumda sizleri biraz daha aydınlatayım.

100 bin tl lik bir servisten bahsedelim. aracın indirimine konu olan ötv si 4000 tl dir. bu arkadaş aracımı 4000 bin tl indirimli alacağım diye ağustos ayınca sevinirken eylül ayında motorine gelen 0,22 kuruşluk zamda şöyle bir görüntü oluştu.

düzden hesaplayacağım motorin 4 tl. (3,96 tl)
servisler aylık en az 3000 tl lik yakıt yakar. bakın arkadaşlar bu minimum tutardır. bu da 750 litre yakıta denk gelmektedir. 750 litrede son zamdan sonra 0,22 ile aylık 165 tl fazladan yakıta para verirler. bu da yılda 1980 tl ye denk gelir. şimdi bu ötv indirimine sevinen adam 3 yılda 5940 tl fazladan yakıta para verecek. ve sen bu adama aracı 4000 tl indirimli alacaksın diye müjde veriyorsun. hahahahah ulan ne güldüm ya. bildiğin adamı göt ettin. hadi diyelim ki yüzde 9 luk dilimde bu adam. o zaman da 9000 tl kara geçen adam. 4 buçuk yıl sonra geçtiği karı kalmayıp 0,22 kuruşluk zam götüne girmeye devam edecek. yaşasın ak parti icraatleri hüloooooğğğ.

linkler:

ötv müjdesi: http://www.kucukisletmele...i-araclarda-otv-kalkiyor/
güncel motorin fiyatları: http://www.shell.com.tr/p...d/fuels/fuel-pricing.html
ötv bindirmesi: http://www.gazetevatan.co...otv-zammi-984484-ekonomi/