bugün

26 temmuz 2016 cnn tarafsız bölge yayını

programdan anekdotlar

***
semih çetin'den hulusi akar'a:
1 - hulusi akar'ı dişli ile birlikte taşıyan helikopter pilotlarının fetö'cü olduklarını ve tutuklandıklarını
2 balyoz davasına bilirkişi olarak tecrübesiz bir binbaşının (sonrasında ateşe olan fetö'cü) atanmasını sağlayan kişinin de hulusi akar olduğunu
3 - balyoz bilirkişi ünvanına sahip kişinin londra ateşe'si olması için onay verenlerden birinin hulusi akar olduğu beyan etmiştir.
***
ahmet hakan'a döşeme.
semih çetin: siz biliyorsunuz buradaki programlarınızı, biz sizi izliyorduk silivri'de. avukatımız çıkıyordu karşısına iki tane hükümetten, üç tane cemaatten, burada tartışma ortamı. ağzını açtığında beş kişi üzerine çullanıyordu, böyleydi durum.
***
emekli koramiral kadir sağdıç: balyoz davasinda o darbe planlari hazirladigi iddia edilen kisilerin icinde tanju poshor da vardi ama biz tutuklandik, o tutuklanmadi. kosava'da gorevliydi ve yillik izninde darbe icin turkiye'ye geldi. simdi de o darbeye kalkistigi icin tutuklandi.
***
emekli kurmay albay eray güçlüer: bizi içeri attıranlardan (fetö'cülerden) darbe girişimi sonrası yurtdışında önemli görevli atanan adamlar var!
***
ali türkşen: askeriyenin önünde otobüsleri, kamyonları çekmeyin artık. o tankı kullanan irade çıkmak istiyorsa kapıdan çıkmak zorunda değil duvarı yıkıp kendi kapısını açar. rencide etmeyin askerleri.
***
semih çetin: fetö terör örgütüne ilk direnişi aziz yıldırım ve fenerbahçe taraftarı yaptı.
***
ali türkşen: hayatımız yetim hakkı muhabbetiyle geçti. luzumsuz ise söndür. suyu kapat, elektriği kapat. bir damla fazla akıtma. ama sen bir türk subayı olarak halkına kurşun sıkamazsın.
***
siyasetçilere ne zaman sıra gelecek, bunu merak ediyorum.
***
ali türkşen: türkiye'ye liyakat sistemi geri gelmeli. hayvanat bahçesi müdürü'nden tübitak'a başkan yapmasınlar, bilime değer vermezsen böyle olursun. inönü'ye atatürk'e ayyaş dediğiniz o adamlara karşı geldiniz, bakın yine yüzünüzü onlara döndünüz. şimdi sağa sola hakimiyet milletindir diye yazıyorsunuz. e biz bunu yıllardır söylüyorduk hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyorduk. ne yaptınız, dindar diye sırf başörtülü diye rektör yaptınız, şimdi tutukluyorsunuz. ben siyasi görüş tanımam.* ama kalbim vatan vatan vatan diye atıyor. ailemle huzurlu bir şekilde bu ülkede, ülkemde yaşamak istiyorum. her şeyden önce bunları kabul edeceksiniz.
***

son olarak selamı çaktılar
(bkz: cezaevinde unutulan yüzbaşı)
(bkz: murat eren)

edit: ahmet hakan güç önünde eğilen biri olduğun kadar, leş bir moderatörsün de.
belirtmeden geçemeyeceğim.