bugün

10 yaşında çocuğun elinde telefon olur mu

bir sorudur ve cevabı bence olmamalıdır.

bir ebeveyn değilim ancak çocuk oldum zamanında. 10-12 yaşında bir çocuk dershanesine, sporuna, okuluna tek başına gitmemelidir. ebeveyn kapıya kadar bırakıp çıkış saatinde gelip almalıdır yada servise kayıt ettirmelidir. bizde dershaneye, okula, spora gittik. her aktivitem ebeveynlerimin gözetimi altındaydı.

ayrıca çocuklarınıza onlardan haber alabilmek amaçlı telefon alıyorsanız bizimkilerden öğrenecek çok şeyiniz var. ilk telefonumu 8. sınıfta, annem artık beni okul, dershane, spor üçlüsü arasında taşımaktan yorulduğu ve henüz 8. sınıftayken 175 boyunda iri yarı bir çocuk olduğum için aktivitelerime kendim gidebileceğime karar verip, benden haber alabilmek adına aldılar, kontörlüydü, tuşluydu ve interneti yoktu haliyle. ödemeli atıp ulaşırdım. 3 ayda bir hat kapanmasın diye 100 kontör yüklerlerdi.

ancak amaç çocuklardan haber almak olmuyor genelde. bizim zamanımızda ilgisiz ebeveyn çocuğunu parka top oynasın diye salardı, şimdikiler eline telefon, tablet, bilgisayar veriyor. amaç gerçekten çocuktan haber almaksa, çocuğun eline iphone verip "bak internete böyle gireceksin" demek yerine, tuşlu telefon verilmelidir bence. çünkü adı üstünde çocuktur bu. saftır. herkesi annesi, babası, öğretmeni gibi iyi niyetli zanneder. çocuğun eline iphone verip, internete böyle gireceksin konuşması bence gençlik döneminde yapılmalı.