bugün

game of thrones

--- spoiler ---

şimdi bölümün kahramanı ramsey'i ele alalım. ben derdim ki ramsey'de jon gibi sahaya insin her bir yeri kan olsun sonunda teke tek kendi adamlarının önünde yenilsin bunu yapmadınız tamam anladık ama; sansa kurmuş cümleyi

- senden geriye hiçbir şey kalmayacak.

olm tazıları salın eyvallahta, o tazıları evlatları gibi seven ramseyin gözleri önünde tek tek hayalete parçalatsanıza. hayalet en son ramsey'i parçalasın.

dizide jon sahneleri bana daha çok "er ryan'ı kurtarmak" filmindeki normandiya çıkarmasını hatırlattı. şöyle diyim tom hanks'te benzer bir şekilde yüksek kaos içerisinde koşturuyordu. bana çok tanıdık geldi.

jon'un boğulacak olması güzel bir ayrıntı idi ama kaleye geldiğinde o kadar savaşması ve yüksek tempolu koşusu ile iflahı sikilmiş olmalıydı kesinlikle.

tormund reis, tam bir reis gibi davrandı. geri çekilmesi normal ama jon'u ortada görünce ilk o koşmuştu. adam gözümde hala king

davos'un bölümü bir sonraki bölüm olacağı aşikar, hatta bi sonraki bölümde sadece diyaloglarla geçer.

khalessi artisliğini sonundanihayete erdirdi ama bu dizide kim kendisine çok güvense sonunda afedersin ziki tutuyor. kadın kendine 7 krallıkta kendini ilk tanıyacakları buldu ama kendine fazla güveniyor. bence gri solucanın kelle alması daha karizmatikti, tyrion dizinin başındaki o güvensiz hallerinden sıyrılması ve son bir kafa hareketi ile ittifak kurması valla herkes jon diyor ama khalessi daha şanslı amk yanında daha sağlam danışmanlar ve müttefikler var (atçılar, ejderhalar, tyrion, greyjonlar, lekesizler, ikinci oğlullar. ulan biraz daha kassa harpyia'nın oğullarınıda kendi yanına çekecek. jon kime güvensin olan adamları zaten savaşta kaybetti, serçeye mi güvensin -allahtan llyanna mormunt var yanında-)

bence tatminkar bir bölüm oldu. artık kingslanding, khalessi, bran, davos ve arya ile kapanışı yaparlar haftaya
--- spoiler ---