bugün

yönetimin şifre saldırısı ile alakalı duyurusu

ben etliye sütlüye pek karışmayan sıradan bir yazar olarak duyuru ile ilgili düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

"...veritabanından bazı moderatörler dahil çoğu birinci nesil 100 civarı üyenin şifre bilgileri çalınmış, bir kaç yazarın da gönderdiği mesajlar listesi alınmış. saldırının boyutlarının bu boyutta olduğunu düşünüyoruz..."

bu açıklama beni tatmin etmedi. özellikle son cümlesi. 100 civarı üyenin bilgilerinin gittiği düşünülüyor ama gitmemiş de olabilir, daha fazlası da olabilir. olabilir yani. oysa açıklamanın içimi ferahlatması gerekiyordu.

"...son bir kaç günde çok yorulduk."

geçmiş olsun da bu işin fıtratında var bu. mesela ihbar üzerine harekete geçen kolluk kuvvetleri çıkıp son operasyonda çok yorulduk ya diye açıklama yapmıyor bildiğim kadarıyla. bunca yazara vermiş olduğunuz güvenceden dolayı kayıt ekranına kişisel bilgilerini giriyor. bunları korumak sizin işiniz. işinizi yaptığınız için teşekkür beklemek doğru bir davranış değil, bence.

"mark zuckerberg'in bile hesabı bi hafta önce ele geçirilmişti..."

ya düşün koskoaca mark zuckerberg'i bile hacklemişler siz kim köpeksiniz mi demek istediniz? aynısı kaynımda da var tarzı bir söylem değil mi bu?

"...mesajlar sayfasında 2 yıllık mesaj geçmişi tutmak çok mantıklı değil..."

o zaman başta getirecektin bu özelliği. "mesajlarınız 90. günün sonunda mesaj kutunuzdan silinecektir." vs. vs. her hangi bir sınır koşulu olmadığı için ister 10 yıl tutar mesajı ister 10 saniye. bunun mantıklı olup olmaması yönetimin değil yazarın kararı olmalıdır.

"son dönemde sözlükte sözlük hater'ları hiç olmadığı kadar arttı. eskiden moderasyonu seven bir topluluk vardı. ne ara moderasyondan bu kadar nefret eden bir topluluk oldu burası."

ben bir "sözlük hater'ı" değilim. ama sözlükte bulunduğum süre içerisinde moderasyon ekibinin gerçekten mantıksız hareketlerine şahit oldum. sol frame kahrolurken, sözlüğün fenomeni olmuş kişiler ipe sapa gelmez saçma sapan başlıklar, entryler girerken müdahale etmeyip, kendi halinde entry girip, fikir belirten yazarların entrylerinin bir o kadar saçma sebeplerle silinmesi gibi bir gerçek var. mesela 100 entrysi olan formata dair hiç bir şey içermeyen başlıkta gidip içerisinden seçme yapılarak entry siliniyor. ben yaşadım bunları ve eminim ki benim gibi bu durumda olan bir sürü yazar vardır. sonra moderasyondan niye nefret ediyorsun, moderasyon ikili oynamayı bıraksın sevelim.

"...hatayı tam olarak çözdük diyemeyiz..."

hayırlısı be gülüm. hiç değilse sql injection olduğunu farketmişsiniz. bu da bir başarıdır.

-yazarken ki heyecandan dolayı olsa gerek yapılmış bir takım imla hataları vs.-

malum olayların yaşandığı gün bir başlık açılmıştı "zall'da çaylak olacak mı" gibi bir şey soruyordu. sahi ne oldu o durum? yönetime bir kinim, nefretim yok ama hack mağduru olan yazarlar gerekli cezai işlemlere maruz kalırken site sahibinin bundan muaf olması benim için hoş değil. hiç değilse "1 tl lik tazminat davaları" gibi göstermelikte olsa ufak bir fiske misali bir uygulamanın olduğunu görmek isterdim.

diyeceklerim bu kadardır sayın yönetim. kolay gelsin.

(bkz: sözlük haterı)