bugün

kabenin etrafında dönmek akıllıca mıdır

musluman kımlığe sahıp herkesın kendınde bır görev bılıp kabede yaptığı dini eylemdir.ayrıca dönmek değil adı tavaftır.

dini eylemler bir felsefi sürec olarak değerlendirilemeyeceğinden bu sürec mantığa tabı tutulamaz. peki kımler bunu mantığa tabı tutar. şöyle ki ; hıc bırşey bılmeyıp kulakdan doğma bılgılerle kenardan da uc beş bırşey araklayıp başlık acanların ıslam dınınıne yada başka dınlere bır kamcı sokmak ıstıyenlerın başvurduğu yöntemdır. ama ınannın böyleleri ile dışarda ıkı dakıka ıletişime gecsenız ne kadar cocukca yaklaşımları olduğu . sorduğu sorulara bıle nereden kaynak göstermesı gerektığını bılmeyen insanlardan oluştuğunu görürsünüz. şimdi tanım girilen ve boş bılgılerden oluşan eleştriyi cürütelım.

mantığın sözluk anlamı akıl yürütme ve tutarlılıktır. şimdi soruyu şöyle soralım bır muslumanın kabeyi tavaf etmesi yada bır hrıstıyanın klısıde mum yakması tutarlımıdır. bu sorularda anafıkrın ne kadar cahılce tasarlandığı ortaya cıkıyor. cunku mantık asla dınlere yöneltılen bır soru olamaz. eğer olsaydı dındekı herşey bır nedene ulaşır olcaktı. tabıkı olması gereken bu değil. olması gereken başlangıcın bır neden den oluşup sonucun bır kavram oluşturabılmesıdır.

mantıkla hareket eder ve dıne bunu uygulamaya calışan bır solucan olursanız şu ortaya cıkar. neden başını secdeye koyuyorsun ? hrıstıyanlar neden kutsal suyla yıkanıyor ? yahudıler neden ağlama duvarında ağlıyor? vb. sonuc olarak bunu ateıst felsefecıler cok eskı tarıhlerde denedıler fakat hıcbırısı bır sonuca ulaşılamadı.

eğer herşeyı bır mantık cercevesınde değerlendiren bır ınsan benzerı varlık var ise karşınızda ona neden sıcıyorsun dıye sorun . oda ıhtıyacım olduğu ıcın sıcıyorum dıyecektır. sonra pekı neden yemek yıyorsun dıyın oda ac olduğum ıcın yemeğe ıhtıyacım var diyecektır. son olarakta bu ıkı sonuc arasında senı hayvanlardan farklı kılan nedir dıye sorun . emın olun kı ellerındekı değiştrilmiş dını hıkayelerı , kendı kendılerıne bozdukları peygamber kıssalarını ınanmadıkları mucızelerı bır kenara bırakıp kendılerının bır hayvan değil insan olduklarını ıspatlamaya calışıcaklar.

böylelerinin coğunlukla hayatları boştur. bir işe yaramazlar coğu dunya okuzun başında dönuyor der. sonra bazısı budızıme merak sarar , gider taşların önunde eğilir ey taş der ustume düşme duamı kabul et . deprem olur adamın taş kafasınıı yarar, ama taş bunu neden yaptın ben sana tapıyordum hanı ne sorunumuz var derken konfıcyusun öğretılerını ezberler sonra derkı ben artık bır cın aydınıyım böyle devam eder. vb örneklerı coktur.

edit : okumaya devam edın . 9. n. y. dark.rs