bugün

türk basketbolu

Yıllardır tofaş, efes pilsen ve ülker gibi markaların çabalarıyla bir yerlere gelmiş, efes'in koraç kupası'nı kazanması ve on iki dev adam'ın eurobasket 2001'de finale çıkmasıyla kısa süreli olarak gündemde yer almış AMA BAŞARILARIN DEVAM ETMEmeSıYLE GÜNDEMDEN DÜŞMÜŞ oluşum.

ama sanırım bir şeyler değişiyor türk basketbolu'nda. tofaş'ın çekilmesiyle efes pilsen ile ülker arasında bir alışverişe dönen basketbol liginde bu sene 5 iddialı şampiyonluk adayı var. ve bu 5 takımın tamamı euroleague ve uleb cup'tason 16'ya kalma başarısını gösterdi.

telekom ve amerikalı oyuncuları yaşadığı problemler nedeniyle efespilsen çeyrek final bileti alamazken, beşiktaş ve galatasaray ulebcup'ta çeyrek finalde eşleştiler birbirleriyle.

fenerbahçe ise dün tau ceramica'Yı DEViREREK EUROLEAGUE'DE ÇEYREK FiNALE ADıNı YAZDıRDı. vE MONTEPASCHi SiENA iLE EŞLEŞTi. FENERBAHÇE'NiN ŞANSı EN AZ SiENA KADAR VAR, ULEBCUP'TA DA iYi TARAFıNDAN BAKARSAK BiR TÜRK TAKıMı YARı FiNALDE.

BENCE TÜRK BASKETBOLUNUN TAVAN YAPTıĞı BiR YıL iÇERiSiNDEYiZ. DiLEĞiMiZ HEM bu şirketlerin BASKETBOLA KAYNAK AYıRMAYA ARTTıRARAK DEVAM ETMESi HEM DE SEYiRCi DESTEKLi KULÜP TAKıMLARıNıN BASKETBOLA ÜVEY EVLAT MUAMELESiNi BıRAKMASı.

SON OLARAK FENERBAHÇE'NiN BU SENE EUROLEAGUE'i ALABiLECEĞiNi SANMIYORUM, BURDAKi ŞANSı FUTBOLDAKi KADAR. AMA GS-BJK GALiBiNiN ULEB CUP'ı ALMAMASı iÇiN HiÇ SEBEP YOK.

BU SENE BiR AVRUPA KUPASı DAHA neden gelmesin ki BU ÜLKEYE.