bugün

arif tekin

edip yükselin tarif ettiği duygusal ve sünni ateistlerden biridir.kitaplarında atalarının dinini eleştirir.işte kuranı hadislerle açıklamaya çalışırsak karşımıza turan dursun,arif tekin gibiler çıkar.o yüzden yahudi uydurması hadis ve rivayetlere inanmayın diyoruz.

kuran da hiç bir ayet tesadüfi değildir.bir neden üzerine inmiştir.kuran,o dönemin yozlaşmış ve kutuplaşmış cahil bir toplum olan arap toplumuna inmiştir.
kuran da mitoloji v.s gibi masallara yer yoktur rabbın dediği gibi her sözü haktır ve gerçektir.

ancak arif ve turan gibiler medresede öğrendikleri hezeyanlara karşı felsefi altyapıları olmaması sebebiyle batılıların uydurduğu felsefe olan materyalist kitapları okuyup maalesef dinden çıkmışlardır.

iş bu kadar basit değildir,ben teoloji okudum yurtdışında az çok ilkel dinleri bilirim.ilkel dinlerde tevhidin saptırılmış ritmikleridir.eski inançlara bakıp islamı eleştiremezsin çünkü bu ne kurana nede tevhide uygun olmaz.bakınız sümer sümer diyorlar iyide kuranda diyor ki "yeryüzünü dolaşmadılar mı eski kavimlerin hallerini bilmiyorlar mı" bu gayet açıktır.kuranda geçen bazı kıssalar elbette o dönemin toplumunun yabancı olmadığı olaylardır.vu kıssalar öğüt vermek için kullanılan meteorlardır.

misal:kuranda iki adem vardır.ilki evrimleşme sonucunda meydana gelen modern insan olan adem,mecazidir.ikincisi bir topluluğa gönderilen ilk insan adem.bu peygamberdir,ilk insan değil ilk peygamberdir.

kuran,arap toplumuna indiğinden ötürü o toplumun geleneğinde olan,o toplumun bildiği olayları benzetme ve kıyaslama vurgusuyla anlatmıştır ki bu çok doğaldır.diğeri ise kitabı mukaddesin tahrifi sonucunda uydurulan kıssaların doğrusunu anlatarak yahudi ve hıristiyanlığın hak din olmadığını göstermektir.kuranda peygamberler sana bildirdiğimiz ve bildirmediğimiz olarak ikiye ayrılır.demem o ki arif burada aklını değil duygularının sesini dinlemiş olmalı ki eski inançlara aldanarak islam işte bu diyebilmektedir.

muhammedi eleştirmesine gelince muhammed soylu bir aileden gelmektedir.hatice ile evlenmesi v.s bunlar magazindir ve bu ne akla ne mantığa nede bilimin ahlakına uygun bir durumdur.madem muhammedin hayatını bilimsel olarak inceleyip anlatıyorsun objektif olacaksın.

bir kere muhammed,ne dini ne mitoloji nede sosyoloji,tarih,fizik,kimya,biyoloji,antik yunan eserlerini biliyordu.bilmiş olsaydı foyası o dönemde çok kolay biçimde ortalamaz mıydı,anında yok ederlerdi hem müşrikler hem yahudiler.muhammedin hocaları diye kitabı var bu zevatın okudum safsata...işte hep bu uyduruk rivayetlerden kaynak edinmiş,siyer kitaplarına güvenmeyin diyorum boşuna mı diyoruz...

ateist olabilirsin lakin dersin ki muhammed çok dahi,ileri görüşlü,elinde teleskopu çölde gökleri inceleyen bir adamdı ona bir sözüm olursa namerdim.ama yok muhammedin hocaları,yok sümer herzeleri v.s işte senin beynini yakanlar sana bu dini yani sünniliği dayatanlardır.tufan olayı,yaratılış olay v.s sadece sümerlerde değil bu kavme çok uzak olan hobilerde yani kızılderelilerde,türklerde,hintlilerde,mısırlılarda,çin ve japonlarda hep geçer ve hepsi aynıdır.

ama,bak bakalım arif bilim teknik kitaplarına sonra bu mitlere sonra kitabı mukaddese...en sonunda ise kurana bak bakalım lakin seni dinsiz eden hadisleri karıştırmadan bak bakalım kurandaki yaratılışa...

bilim diyor ki insan evrelerin sonucunda bugünkü halini aldı.

islam yani kuran diyor ki allah sizi bitki olarak bitirdi,sizi aşama aşama,tavır tavır yarattı ki tavır evre demek arapçada.

işte böyle dostlar,lütfen kuranı doğru okuyun,uyduruk menkıbelere,hadislere inanmayın.hadis ve rivayetler peygamberimizin ölümünden 200 yıl sonra devrin siyasal çıkarları için üretilmiş masallar bütünüdür.

suç arif tekin ve turan dursun da değil suç onları bu inkar ve küfür bataklığına sokan aşağılık şirkperestlerdedir.