bugün

prod coffee roastery

Ankara Bahçelievler 49. Sokakta bulunan enteresan mekan.

Enteresan diyorum çünkü cidden henüz şoku atlatabilmiş değilim. Klasik bir cafe adına aklınıza ne geliyorsa burada yok ! daha kapıda bizi öyle bir karşıladılar ki sanırsınız kırk yıllık ahbaplarım mekan açmış da hayırlı olsun'a gelmişim.

Kendilerini kahve tadım atölyesi olarak tanıtıyorlar. Kullandıkları çekirdeklerden o kadar eminler ki atölyelerinde şeker kullanmak yasak, herhangi bir tatlı bulunmuyor, şuruplu kahvelerin ise hiçbirisi satılmıyor. Sebebini sorduğumda kahvemizin tadını gölgeleyecek hiçbir şey bu dükkana giremez dediler. Hatta bildiğiniz şişe suyu sınırsız ve ücretsiz olarak sunuyorlar ki ağzımızı nötrleyelim ve kahvenin tadını daha iyi alabilelim.

ilk defa gideceklere de ufak bir tüyo vereyim üçlü kör tadım olaylarını kesinlikle denemelisiniz ve kesinlikle geniş bir vaktinizde gitmelisiniz. sizi ne ara demleme kahve dünyasına sokuyorlar, ne ara workshop'lara başlıyorsunuz ve ne ara bu kadar zaman geçiyor anlamıyorsunuz. içeri girdikten yarım saat sonra kendinizi kahve demlerken bulmak bu mekan için sıradan bir olay.