bugün

kabe deki putları yıkan müslümanlar

akıl tutulması yaşayanların maalesef durumu yanlış anladığı ve mantık hatası yaparak "hah işte diğer inançları kaldırmaya geldik deyin böyle mertçe" dediği durum.

sevgili yazar, bu dediğim olay ( putlarla mücadele ) 1400 yıl önce yaşanmış ve başarılı olmuş bir hadisedir. ben bugün haydi müslümanlar ayaklanın ve diğer tüm dinlerle savaşın demiyorum ama sizin çarpık zihniyetiniz bunu böyle anlıyor.

ikinci olarak islam salt barış dini değildir dedim. içinde asla barış ,sevgi hoş görü yoktur demedim. dikkat ederseniz yukarıdaki entrymde "affetmenin en büyük erdem olduğu bir din" diye bir cümle var. islamı sadece bir kavrama ,bir kişiye yahut bir topluma indirgeyemezsiniz. öyle bir toplumdur olur ki 999 kişi yanlıştayken bir kişi doğrudadır. çoğunluk yanlışta diye o bir kişiyi görmezden gelmek hatadır.

kısaca dediğim ; islam salt barış ,çiçek böcek dini değildir fakat şiddet ,savaş baskı dini de değildir. dediğim gibi ,dini (hristiyanlık da dahil) sadece bir kavrama indirgeyenlerle sabaha kadar tartışırım.

üçüncü olarak yapılan bir mantık hatası "genelleme " yapmanızdır. liberalleri ve hümanistleri arkasına almak için islam barış dinidir broşürleri dağıtanlardan bana ne ? sanki ben böyle yapıyormuşum gibi bana dönüp " ama islam yasaklanacak " dendiğinde kuzu olup böyle böyle yapmayın demeniz saçmalık. o broşürü dağıtanlarla benim burada savunduklarımın mantıksal bir ilişkisi yok. kaldı ki benim burada savunduklarımla çelişecek bir "eylemim" de yok. lütfen entryleri dikkatli okuyun. cevap vermek için hızlıca okuyup saçmalamayın, safsata yapmayın.

edit: hala daha okuduğunu anlayamayanların bonus falan diyerek cevap vermeye çalıştığı durum. bak ilk okul çocuğuna anlatır gibi yazıyorum tekrar; islamın put inancıyla mücadelesi 14 asır önce gerçekleşmiş bir olaydır,gelip geçmiştir. bu gün islam dünyasındaki yaşananlar ,islamın ilk geldiği dönem referans verilerek temellendirilemez.bu din 14 asır önce şirkle mücadele için tanrı tarafından bir elçiye vahyedildi ve o elçi tebliğini yaptı, mücadelesini verdi ve gitti. islam dini put inancını kırdı geçti. ve geriye bir şahit olarak kuranı ve peygamberin uygulamaları kaldı bizlere.