bugün

necronomicon

Okkamın usturasına çok güzel örnek teşkil eden... Ne der Okkamın usturası? Aynı konudaki iki önermeden daha basit olanı ve daha az bilinmeyen içereninin doğru olma olasılığı daha yüksektir.

Bu kitabın kendi eserlerine derinlik katmak adına kendisi tarafından uydurulduğunu defaatle belirtmiştir lovecraft mektuplarında. Ama gel gör ki birileri çıkar inatla "tabi ki de yalan söyleyecek, adam kesin tarikat falan bağlantılıydı, gerçeği saklıyor" Der. Halbuki böyle bir yorumda bulunmasını gerektiren hiç bir sebep de yoktur.

British museum sürekli gelen maillere ısrarla bu cevabı vermiş, öyle bir kitap yok kardeşim bizde de yok o yüzden demişler ama karşılarındaki şahıslar inatla "var ve siz bizden gizliyorsunuz" diye diretmişler.

Hele müslümanların böyle bir şeyi yutması hepten tuhaf. La Olm abdül el hazret diye isim mi olur lan? Basbayağı Arapça bilmeyen ama bir kaç Arapça kelime bilen birinin uydurması işte. Zaten lovecraft bunu da söylemiş.

Elde iki teori var.

1- lovecraftın mektuplarında bahsettiği üzere yazdıklarına derinlik katmak için uydurduğu bir kitaptır bu. O yüzden zaten orijinali ortada yoktur anca saçma ve uyduruk yazıların bulunduğu kitaplar vardır 5-10 liraya ya da netten bedavaya bulabileceğiniz.

2- Böyle bir kitap gerçekten vardır ve orijinalini görüp de aktarabilen çok az kimse vardır. Lovecraft mektuplarında yalan söylemiştir ve bunu düşünmemizi gerektiren hiç bir sebep olmamasına karşın lovecraft çok büyük bir tarikatın mensubudur. O kadar büyük bir tarikattır ki bu british museuma yalan söyletmektedir.

Kendi doğrunuzu kendiniz seçin.