bugün

kadiri tarikatının çektiği enteresan zikir

ışid'in görse kazığa oturtacağı adamların çektiği zikir biçimidir. kardeşim ne menem cahillersiniz siz, anlamıyorum ki. ışid dediğimiz oluşum, tarikat, tasavvuf, zikir mikir bunların hepsini bidat olarak görüp, bidat ehlini de kafir ilan eden bir ideolojinin enstrümanı. videodaki elemanların yaptıkları ibadet doğru mudur, yanlış mıdır? kim ne şekilde vecd halini yakalıyorsa, o şekilde ibadet eder - itikadi olarak yanlışlık, bunun tek yol olduğu iddia edilirse başlar.

ibadetler, belirli bir dini/inanışı kabul edenlere mantıklı gelen bir takım merasimlerdir. örneğin, günümüzde bir çeşit spor olarak sunulan yogadaki hareketler mantıklı mıdır? değildir. aslında vücuda çok acayip faydaları olan harika bir spor mudur? bunun cevabını hindistan'a gidip mevcut insan profilinin fiziklerine bakarak bulabiliriz. dolayısıyla yoga aslında saçma bir şeydir. ama bana saçmadır - hindistan'daki adama değil.

türkiye'deki popüler tarikatlerin hiçbirinden ışid gibi bir yapı çıkamayacağı, çünkü vehhabiliğin zaten bütün türkiye'yi komple müşrik kabul ettiği hakkında hiçbir fikri olmayan zır cahiller ülkesi ise bu başlığın konusudur.