bugün

semavi dinler

öncelikle belirtmek isterim ki yazılan yazıların bir kısmını okudum ve okuduğum yazılar içinde yanlış olan çok ilginç bilgiler var.

yani doğru olmayan gerçekler mevcut.
benim burada anlatmak istediğim gerçek var olan durum fakat yanlış anlaşılmış.

Allah tüm insanlara elçiler göndermiştir ayrım yapmaksızın,insanlar kendileri uydurmuşlardır yahudiliği hrıstıyanlığı vs. vs.

Allah, putlara tapmayı ,faizi, kan davasını, keyfi adam öldürmeyi, zinayı vs. yasaklamış
vahşi katliamı,terörü,yalanı,hırsızlığı insan tercih etmiştir.

hz.muhammed'e,diğer peygamberlere de vahiy gelmiştir,onları Allah seçmiştir.

putları hz.muhammed de parçalamıştır hz.ibrahim de parçalamıştır ve ne tesadüf ki diğer peygamberlerde putlara tapmanın yanlış olduğunu söylemişlerdir(tesadüf diye bir durum yoktur ya o ayrı konu).
''düşünün ey insanlar kendisini bile koruyamayan bir taşa tapıyorsunuz,helvadan ilah yapıp daha sonra açıkınca oturup yiyorsunuz uyanın bu gafletten'' diye uyarmıştır peygamberler sadece hz. muhammed'e has bir olay değildir.

''bütün akraba kızlarını sana helal kıldık'' diye bir durum yoktur.
''evlatlık olan zeyd aslında köledir hz hatice onu satın alır ve hz muhammed'e hediye eder,hz muhammed kölelik yoktur diye(tabi bu durum kabul edilemezdir mekke de) ey zeyd istersen gidebilirsin der ama zeyd onun yanından ayrılmak istemez daha sonra zeyd'in evlenme vaktinin geldiğini söyler peygamber ve evlenir ama zeydin eşi bir müddet sonra ayrılmak istediğini açıklar peygambere defalarca söyler zeyd de huzursuzdur oda ayrılmayı düşünür bu durum ahzab süresinde anlatilir, peygamber dul kalan kadinla evlenir fakat o dönem insanlarından çekinir çünkü evlat edindiği kişi olan zeyd mekkelilerin adeti geregi ogludur ve insan oglunun karisi ile evlenemez fakat aslinda oglu olmadigi icin boyle uyduruk kurallari allah bildirdi gibi soylemeyin diye ayet gelir ve peygambere uygulatilir ve sizler kanun koyamazsiniz der. peygamber insanlardan cekinince allah ayette bildirir ki ''ey peygamber senin korkman ve çekinmek gereken insanlar değil yaratanındır'' olay bundan ibarettir(tabi bu evlilik kuranda bu kadar detaylı değildir sadece biraz arastırmak gerekir ve akıl ile yorumlanir.

bu ve bunun gibi bazı kıssalar ne yazık ki peygamber ve din düşmanları tarafından tahrip edilmiş ve yanlış anlaşılmalara neden olmuştur.

hristiyanlar, hz.isa'yı çok sevmişlerdir çünkü Allahın izniyle bazı mucizeler gerçekleştirmiş hz isa ölüleri diriltmek gibi fakat hiç bir zaman ben ilahım dememiştir aksine bugünkü incillerde de geçer isa uyudu,isa yemek yedi,isa yoruldu ve dinlendi gibi yani ilahlık meziyeti yoktor insani ozellikleri vardir oda bir beşerdir fakat o dönem insanları doğruları çarpıtmış ve sırf çıkar uğruna değiştirmişlerdir günümüzde vatikan da papa istediği gibi kanun değiştirebiliyor.netice de insanlar çarpıtma yapıyor.

Allah kuranda size saldıran (dikkat edin savaşı onlar başlatırsa),sizi dininizden ve yurdunuzdan etmeye çalışan yahudi ve hrıstıyan vs. türlü düsmanlara karşı savaş açın,onları size saldırmalarına fırsat vermeden gördüğünüz yerde öldürün demiştir,yoksa durduğu yerde kimseye zarar verilmesini zaten ayetlerinde yasaklıyor.

(x) yaratan, müslümanlara '' yahudi ve hristiyanları müslüman yapınız'', dememiştir aksine kuranda dinde zorluk yoktur demiştir.

(x) hristiyanlara '' evreni isa için yarattım''. sözü degistilmis incilde gecer. kabul gorüldügü üzere incil tek bir kaynak degildir.
(x) müslümanlara da '' bu evreni muhammed için yarattım'' demiş. bu sözde kuranda yoktur, yani müslümanlikta böyle sart ve inanc yoktur bu söz "sözde" hadislerde gecer fakat bu hadis kabul edilemez çünkü kuranda bildirilmemistir bu durum, kanunlari ancak allah koyar.burda yine insanlar cikar icin degisimler yapmislardir.

Din Allahindir ve Allah insanlara zulmetmez ancak insanlar kendilerine ve baskalarina zulmeder,bunun dogrultusunda sınama olusur zaten.