bugün

nişanlılık ile evlilik arasındaki süre

Bugün sevdiğim insanın beni sikmeye çalıştığını gördüğüm dönem. Evet, ben de o' yum. nişanlıyım.

Olay şöyle gelişti. Hatunun memleketine gittim, gece onlarda kaldım. Ankara' nın yakın bir dış ilçesi işte. Sabahta kaynana ve kayınbabayı aldım hatunla birlikte, küçük ev eşyaları bakmaya gideceğiz. Neden aldın kayın anne ve babanı diyeceksin; efenim malumunuz maddiyat önemli mesele. Herif doğma büyüme oralı, herkesi tanıyor, bu yüzden sağlam fiyat kırıyor işte. Ama neymiş, sokayım paraya. Ağız tatlılığıymış mesele.

Liste yaptık; salon takımı, oturma odasına köşe takımı ve yatak odası takımı. toplam 11 bin tl tuttu. bizim kayınpeder tutturdu oğlum kaç kaç ödeyebilirsin. baba bi dur dedim, hatunu çektim köşeye. ne iş dedim? yatak odasını kız tarafı alıyor? ben niye ödüyorum dedim.. bizimki de yatak odasını kız tarafı mı alırmış modunda.. daha önce de 40 kere konuştuk.

Bu arada para pul sikimde falan değil. Beni köşeye çekse deseki, aşkım ailem alamıyor ve alamayacak, donumu satar alırım. Hatunumu ortada mahçup halde bırakmam.

Ama ortada dayatma var. Hayatta gelemem. Babam bu tavırla bana 7 liralık sigara bile aldıramadı da gırtlak gırtlağa geldik. 4000 tl mi verecem amk diyorum içimden?

Neyse hiçbişey almadan çıktık. Çünkü burama kadar geldi. Tabi öncesinde babamla konuştuk. Ona da canım sıkıldı. Orada haksızdım ama.

Neyse efenim, almadan çıktık biz. Sonra ben 1.5 saatlik yolu arabayla gelirken, yani kimse aramıyor beni. annem hatunu aramış naptınız kızım diye. Anne nolsun baktık işte demiş, işte yatak odasına baktı annemler alacakları için, biz de ..... ile salon ve köşe takımı demiş.

Be hatun, sen bugün beni alenen sikmeye çalıştın, sanma ki yedim bende?

Aslında çok gereksiz, banane amk diyebilirsiniz. ama demeyin arkadaşlar, bu hayatta herşey insan için.

Ben napim şimdi arkadaşlar? buyrun cenaze namazına? özelden yazında feng şui olsun bana. öperim.