bugün

allah ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirdir

öncelikle allah'ın indirdiği hükmetmek tam olarak nedir:

biri demiş ki "zekatın zorunlu hale getirilmesi".
yanlış.
zekat kişisel bir zorunluluktur. peki "allah'ın indirdiği ile hükmetmek" anlamına tekabül eden şey nedir o halde?

biri demiş ki "hemen hemen bütün anayasalar ve kanunlar aşağı yukarı allah'ın en temel hükümleri ile yönetilirler." yanlış.
onlar ilhamlarını direkt olarak hayattan/bilimden alarak o yasaları çıkartıyorlar. fakat örneğin cezalandırma yöntemlerinde bariz bir şekilde "allah'ın emrettiği şekilde" gerçekleşmiyor olay. nedir mesela: "zina yapana 100 sopa". bu allah'ın bariz emri. ama sen zinayı zaten kadim ve kültürel olarak yasaklamış olabilirsin. bunun allah'ın emriyle alakası yok. allah'ın emri demek direkt olarak kur'an baz alınarak kanun koyucu/uygulayıcı olmak demektir. zinayı suç sayıp adamı sikinin keyfine göre para cezasına çarptırdığın veya hapse attığın zaman "allah'ın indirdiğiyle hükmetmiş" olmuyorsun.

evet, yine gerizekalıya anlatır gibi anlattım olayı ama eminim birileri yine mesaj atıp "neymiş şeriat hadi tartışalım" diyecek ve ergen ergen beni göt etmeye çalışacak. sanki tefekkürü, bilgisi var, iki şey ezberleyip karşıma dikilip "hukuk, dindir" afra tafraları atacak. hepsinin açıklaması var gülüm, ama senin kafa basmıyor.

hele şu sırf nefsine uyuyor diye islamı kemalizm/laiklikle bağdaştıranlar yok mu, insan hayret ediyor. artık biraz kafayı çalıştırıp dürüst olsanız diyorum? zira bana gına geldi sizin bu cahilliğinizden.