bugün

ekşi sözlükteki bağdat baharat linçi

haklı linçtir.

ne yani? firmaların insanların onurlarıyla paşa gönüllerinin istediği gibi oynamasına eyvallah etmek mi lazım?

bir kişinin yaptığı firmayı bağlamazmış!.. yok ya!.. var mı öyle yaş dava? elbette bağlar... madem ik'da böyle bir tip çalıştırıyorlar, yaptıklarından tabi ki sorumlular. eğer gerçekten de markalarına değer veriyorlarsa o iti kovmak ve kırdıklarını tamir etmek de yine firmaya düşer.

bana kalırsa mülakata katılan arkadaşın da hataları var ama gençtir, işsizdir, normal karşılamak lazım. mesela bu tonda devam eden bir konuşmayı sürdürmesinin manası yoktu. o itin ağzının payını verip, gitseydi daha iyi olurdu. sonra endüstri mühendisliğinden mezun olup 1500 - 1800 tl arası ücret talep etmek de hiç makul değil. yahu 1500tl dediğin y-chp'nin vaat ettiği asgari ücret! bunun için mi o kadar okudun? enayi misin? bırak planlamada liseli çalıştırsınlar, ne halleri varsa görsünler.. paşa gönülleri dilerse ilkokul mezunu veya ümmi de çalıştırabilirler.

son lafım da tüm firmalarda çalışan ik'cılara... ben gördüğümü söylüyorum, istisnalar kaideleri bozmaz... ik'cılar firmalardaki en işe yaramaz, en entrikacı, astına, kapısına gelene küstah, üstüne yalaka, hiçbir şeyden anlamaz, firmaya vasat insan doldurma makinası görevi yapan vasat altı insanlardır.