bugün

star wars episode vii the force awakens

içinde çeşitli mantık hataları ve sik gibi bir kylo ren barındıran film.

ama

sinema temelinde eğlenmek, gerçek hayattan uzaklaşmak ve biraz da hayal kurmak için yaratılmış bir sanat dalı. Star Wars da bunu sağlamak için biçilmiş kaftan.

Cumartesi günü dayanamadım sabah 11inde ilk seansda izledim filmi. Küçük bir şehirde yaşadığımız için ne yazık ki film dublajlıydı buna da takılmadım. Sadece zevk almak çabası ile izledim filmi ve inanılmaz güzel anlar yaşadım. Filmi gömmek çok kolay ama Han solo'nun ekranda belirdiği malum sahnede ayağa kalkıp sevinçten haykırmak sadece benim mi aklıma geldi? Ya da ne bileyim güzeller güzeli başroldeki kızımız ışın kılıcını bulunca bir tek benim mi tüylerim diken diken oldu? Peki çalışmayan R2D2, resmen dramdı lan.

Han solo, prenses leia kısacık da olsa luke skywalker'u hatta millenium falcon tekrar görmek muhteşem değil miydi? C3PO'NUN HiÇ DEĞiŞMEMiŞ OLMASI çok komik değil miydi?

bu nokta j.j. abrams'ında hakkını vermek lazım büyük de bir risk alarak star wars episode iv a new hope değişik ve çok güzel bir versiyonun çekmiş. 2. 3 filmlik serinin iğrenç dijitalliğinden mümkün mertebe uzak durmuş. Her iki seriden de biraz daha karanlık ama bence çok güzel bir star wars evreni oluşturmuş.

Yeni karakterlere değinecek olursak:

Öncelikle droid muhteşem. R2d2'ya eşdeğerr harika bir robot olmuş.

Rey ise tam anlamıyla bir casting harikası. Cuk oturmuş rolüne. Muhteşem bir tercih olmuş. Çok da güzel bir kadın olduğu için tatlı tatlı izlettiriyor kendisini.

Finn güzel bir renk katmış olaya. Komik, salak, neşeli bir karakter. Büyük ihtimalle de asıl kadınla evlenecek.

OScar Isaac hali hazırda son 2 yılın en çok prim apan oyuncusu olarak burda da kendisine güzel bir yer bulmuş. yeni han solo olacağı aşikar.

sonuç olarak demem o ki bırak mantık hatalarını, bırakın her şeyde kusur aramayı. arkanıza yaslanın ve bu sinema şöleninin tadını çıkarın.

hali hazırda izlediğim filmlerden çok etkilenen bir insan olarak bu filmi izlerken 4-5 kere ağladım lan. belki de hata bendedir.

en son son: başta da yazdığım gibi kylo ren karakterini hiç beğenmedim ama general hux çok güzel bir renk katmış filme. Hitler tadında konuşması da süperdi.