bugün

türkmen mücahid diye sunulanların nusracı olması

gözle görülür gerçektir.

maalesef suriye iç savaşı çıktıktan sonra bazı türkmen kardeşlerimiz akp marifetiyle nusra ve ışid cephesine kaydırıldı. halbuki hiçbir örgüte yaslanmayan sırf kendi yaşam alanlarını korumak için savaşan türkmen kardeşlerimiz de vardı. oysa akp bunlara gereken hassasiyetleri göstermedi. bu kardeşlerimizin çoğu yurtlarını terkedip türkiye'ye iltica etmek zorunda kaldı.

biliyorum birileri yine bana çok kızacak ama türkmendağı ve bayırbucaktan türkmenler ayrılalı çok oldu. özellikle ana akım ve soros medyada(cnn türk, fox tv) sipariş edilen haberler kasıtlıdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. burada amaç abd ve natonun giremediği suriye batağına türkiye'yi sokmak ve türkiye'yi esad, hizbullah, rusya eksenine karşı savaştırmaktır. akp de bu tuzağa düşmüş görünüyor. isteyen internetten "syrian civil war map" diye de aratabilir. türkmendağı, bayırbucak bölgesi tamamen nusra kontrolündedir. orada savaşanların bir kısmı da türkiyeden ve suriye türkmenlerinden nusra'ya katılan insanlardır. şayet bu insanlarımız da eğer ölecekse bu akp yüzünden olacaktır.

başından beri türkiye şu savaşa ancak türkmenleri ve sınırlarını korumak amacıyla müdahale etmeliydi. bizim ne işimize nusrayı ya da öso'yu desteklemek. üstelik nusra, pyd, ışid, esad, öso arasında olan savaşa bir komşu ülke olarak çomak sokmamız bizi de bu batağa doğrudan çekti. türkiye artık suriye iç savaşının baş körükleyicilerinden ve bu savaşın en büyük kaybedenlerinden biri. üstüne türkmenlerin bir kesimini öso ve nusra saflarına yöneltti akp. alın işte şimdi de onlar bombalanınca türkmenler öldürülüyor diyorsunuz. peki onları nusra'ya yönlendiren kimdi acaba?

kimse kusura bakmasın; allahu akbar diyerek adam öldüren, kafa kesen, selefi kıyafetleriyle gezen, sakalı bir karış, ümmetçi ve dinci bir kimliğe bürünen türkmenlere kimse bunlar terörist değildi diyemez. eğer derdiniz gerçekten türkmenleri korumak olsaydı türkmenlerin hiçbir örgüte bağlı olmadan köylerini korumak için kendi kurdukları türkmen tugaylarına destek olurdunuz. üstelik daha önce ırakta ve suriyede ışid, abd, peşmerge, pyd tarafından öldürülen türkmenlere ses çıkartmayan ana akım medya birden nusra cephesinde savaşan türkmenler öldürülünce avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı. bu bile işin içinde bir terslik olduğunu anlamamız için yeterli.

türk milleti bir savaşa ancak namusunu, ülkesini, köyünü, şehrini, ailesini, yurdunu koruyup kollamak için girer. oysa bizimkilerin yaptığı türkiyeyi, türkleri, türkmenleri korumak falan değil. suriye iç savaşına müdahil olup nusracı teröristlere destek olmak. ne diyelim umarım suriyede yaşananlar ileride bizim başımıza gelmez. suriyede öldürülen insanlıkta çok büyük rol oynadı bizimkiler. adamlara resmen terörist ihraç ettik. akan kanda bizimkilerin parmağı çok. bu bela bir gün bizi de bulacak. bunun faturasını da korkarım masum insanlar ödeyecek.