bugün

islam neden çok eşliliğe izin verir

ya arkadaşlar, zina kadim tarihten beri insanlığın yasak kabul ettiği bir şeydir. bu antik yunanistan'da da aynıydı.

sanayi devrimi sonrası genel anlamda osmanlı ile beraber islam'ın dünya siyasetindeki duraksama/çöküşü ile beraber paul laufarge'ler, nietzche'ler yeni öğretiler geliştirdiler. bu öğretilerde de genel olarak insanın arzularının (nefsinin) önünde olabildiğince az engel olması gerektiği işlendi. eh, gelecek belliydi, makineler, seri tüketim ürünleri, moda, trend vs. yoldaydı. felsefi altyapı gerekiyordu tüketim toplumu için... haberleşmedeki ilerlemeler, teknolojik gelişmeler kısacası küreselleşme ile birlikte sistem tıkır tıkır işledi. para gerçekten de "in god we trust" oldu.

yoksa çok eşlilik falan bahane. bu adamların %90'ı karısını aldatıyor ve hergün yalanlarla dolu hayatlar yaşıyorlar ve kalıbımı basarım bunun üzerine.

öte yandan, bu absürd yaşam tarzı kapitalizmin ahlak anlayışını tamamen yerle bir etmesi, dünyayı yöneten güruhun da işine gelmediği (belli bir noktadan sonra) için yeni çareler aranmaya başladı. laiklik falan da geçici yani... yeni şeyler geliyor... bu salaklar (4 eş muhabbetine takılıp duranlar) sadece dönemin embesilleri, kur'an'da 4 eşin "tavsiye edilmediğini" de bilmiyorlar. maksat tüm bu "nefs frenlemeye dayalı" islam ideolojisini pas geçmek, onu hor görmek ve tipik bir tüketim moronu olmak.