bugün

bal kabağı

bence saçma sapan bir sebzedir kendisi efendim.

mesela bir karnabaharı fırında pişirebilir üstüne sarımsaklı yoğurt döküp muhteşem bir yemek elde edebilirsiniz. Ya da normal sulu yemeğini yapabilirsiniz. Hiç olmadı tava kızartıp yiyebilirsiniz. Hepsinin de tadı güzel olur ve size bir ana yemek vaat eder. Bunu cüssesiyle de uzaktan belli eder.

Peki ya bu hayvani büyüklüğe sahip balkabağı bitkisi ne işe yarıyor?

Bakıyorsun uzaktan ihtişam kaynağı. Bilmeyen biri görse bundan ortaya muhteşem bir ana yemek çıkacağını sanır. Fakat gel gör ki hayvani boyuttaki bu şeyden yapılan tek şey sadece ama sadece tatlı. Üstelik bu tatlı da çok matah bir şey değil. Kekremsi bir tadı var. Ayrıca bir tatlı afedersiniz ama osuruk gibi kokar mı yahu. Tatlı bütün yemeklerin finalidir. Yemek bitince balkabağı tenceresini bir açıyorsunuz ama o da ne mutfağı bir osuruk benzeri koku alıyor. Yapmayın arkadaşlar gözünüzü seveyim, neyini seviyorsunuz şunun.

Bir de pazara gidip bundan bir adet alamazsınız. Bir dilim alsanız yetiyor. Bununla da tatlı yapılıyor. Dünyada açlık olsa, yiyecek olarak sadece balkabağı kalsa halimiz duman arkadaşlar. Cüssesine güvenmeyin bunun. işlevi sıfır.

Ha ayrıca bunu pazardan alırken testereyle kestirme operasyonu var ki, o konuya girmek bile istemiyorum. Yürekler dayanmaz...