bugün

solculuk

tanım: bir görüş biçimidir tıpkı sağ gibi.

günümüz türkiye gençliğinde solculuk: polise taş atmak, pkkyı savunmak, dedesinin kurtarmak için öldüğü bayrağa "bu bez parçası için miydi her şey" deyip, o mücadeleler verilmese olmayacağını anlayamamaktır. ırkçılık yapmayalım deyip, türk kanına pis diyenlerin gazına ve dostluğuna gelmektir. ortada yapılmasa gereken bir durum yokken bile özendiği "devrim" ayağına yatmaktır. ülkeyi sürekli eleştirip, güzel değil deyip, çirkinleştirenlerden birinin de kendisi olduğunu anlayamamaktır. şiddet yanlısı hdpliler ve pkk sempatizanlarıyla çok yakın olmaktır.

bana sorarsanız ben solcuyum. ama günümüz solcusu değil, normal bi solcu. uçları sevmem, mesela sol görüşün ucu komünizme dayanır ve günümüz "işsiz" gençleri de bu görüşe özenir; neden mi? çünkü farklı, saçma ve ilgi çekici. yazık ediyorlar güzel ülkeme.

günümüz ile normal solun farkı: normal sol, vatanına söz ettirmez, yeri gelir milli duygularını sergiler. şu anki sol ise ülkeyi bölmeye çalışanların yanında duruyor. neden mi? sosyalistmiş. yanında babası şehit olan çocuğun ahı var üzerinizde, bilin istedim.