bugün

carry

support'larda olduğu gibi(fakat içerikleri farklı) bunlarda da hard carry(last hit alan support'a senin ananı sikerim diyen) ve soft carry(olsun kanka acelesi yok, şu item'ı çıkayım seriye bağlarım diyen); hatta bir de üstüne semi carry(support'tan bozma, mesela enchantress) kavramları vardır.

hard carry seçen oyuncu last hit konusunda bir hayli iyi olmalı ve en acilinden snowball kavramına erişmelidir.

ayrıca her carry amcık gibi hasar verir, gider rampage çakar diye bir şey yok; mesela anti-mage'in stats'ları çeviklik haricinde çok az büyür ve team fight hero'su değildir(hem de hard carry olmasına rağmen).

ha hangi tür carry tek başına rakip takımın iflahını siker; heart of tarrasque ve/veya satanic çıkmış strenght hero'ları veya güç artışı fazla olan diğer klasman hero'ları.

tinker'ı övüp sağ tık kavramını yermek ise ayrı bir kafa ürünüdür. tinker ile e skill'i fullenir ve creep'ler temizlenerek kulelere saldırılır(push'lanır diyecektim de boku çıksın istemedim). lane safhasında melee hero iseniz sağ tık olayına bağlasanız bile harass edilme ihtimaliniz yüksek olduğu için işiniz zordur.

takımın bel kemiğidirler zira oyunun ortalarından sonra herkes onların eline bakar. rakip takımda phantom lancer varsa ve sizde sven varsa gözünüz sürekli sven'de olur cleave skill'i kaçıncı seviyede; battlefury'yi çıkmış mı çıkmamış mı diye.