bugün

hakkari ye havaalanı yapıp yüzde 8 oy almak

vatandaşın, yoksulun, yetimin hakkını çarçur etmek, piç etmektir.

hakkari yüksekova havalimanı'nın maliyeti tam 75 milyon amerikan dolarıdır. bunu da türk parasına çevirdiğimizde yaklaşık 200 milyon türk lirasına tekabül eder.

hakkari'ye 2014 yılı itibariyle tahakkuk eden vergi ise yaklaşık 50 milyon türk lirasıdır. lakin bu tahakkuk eden verginin sadece yarısı tahsil edilebilmiştir. yani 25 milyon lira...

imdi devlet hakkari'ye tek bir çivi çakmasa bu havalimanına yatırdığı parayı ancak 8 yılda geri alabilir. ama hakkari diğer kürt illeri gibi adeta bir kara delik, 2014 yılı için hakkari iline bütçeden ayrılan ödenek tamı tamına 28 milyon liradır. bu para sadece hakkari il özel idaresine ayrılmıştır.
ayrıca 2015 itibariyle hakkari belediyesine ayrılan para 22 milyon liradır. bu sadece hakkari belediyesi içindir, yüksekova belediyesine de hemen hemen bu kadar para aktarılmıştır.

tüm bunların dışında hakkari ilindeki kamu kuruluşlarına da bağlı oldukları bakanlıklardan senelik para gelmektedir. sağlık bakanlığı, meb, savunma bakanlığı vesaire...

yani demem o ki, hakkari'ye devletimiz resmen para yağdırıyor, akıtıyor. rakamları üst üste toplarsak hakkari iline senede kamudan aktarılan para yaklaşık 500 milyon liradır. ama karşılığında aldığı sadece 25 milyon liradır.

havaalanı da cabası...

ve bu itlr hala kalkmışlar, geri kalmışlıktan, yatırım yapılmamasından, ezilmişlikten bahsederler.
haklılar da.
bizim milletimiz ve devletimiz bu kadar salak olursa bu senelik 500 milyon, yarın 1 milyar olur, bunlar hala mağduru oynarlar.
diğer kürt kentlerinde de durum farklı değil, zaten bunları da rakamlar vererek geçmişte incelemiştik arkadaşlar.

arzu eden şuradan bakıp bilgi sahibi olabilir;
(bkz: #18570319)
(bkz: #17706147)

hoş, akp değil de mhp gelse farklı mı olacak?
chp gelse farklı mı olacak?
akp gibi diğerleri de bizleri kürtler için soymaya devam edecekler sevgili arkadaşlar.

o yüzden tek çaremiz kürtlerden ayrılmaktır. bu rakamların ışığında bu gün gibi aşikardır. fazla söze hacet yok kanımca.
unutmayalım ki bu sistem bu şekilde devam ettiği takdirde hepimiz birer köle adayıyız.
(bkz: türk milleti kürtten kurtulmadıkça köle olacaktır)