bugün

kumar bağımlılığı

Evet ben bir kumar bağımlısıyım. Hastalığın tedavisi önce onu kabul etmekle başlarmış. 6 sene önce falan kabul ettim ben bu durumu. Ama tedavi olamıyorum. bunun tedavisi nedir arkadaş? çok zor durumdayım, bitik durumdayım.

her ay bu öğrenci halimle 400 500 lira yatırıyorum bu illete.saniyeler içinde binler kazanıp binler kaybediyorum. günlüğü 40 liradan 12 saat köpek gibi çalışıp, aynı gün içinde milyarlarla oynuyorum. kaybediyorum, kaybediyorum, kaybediyorum.

anahtar kelime de bu galiba. kaybetmek. insan bir yerden sonra şunu anlıyor. ben kumarı kazanmak için oynamıyorum. kaybetmek için oynuyorum. evet kaybetmek. asıl bağımlılık yapan şey bu. kazandıkça oynamaya devam etmek isteği bu yüzden. kaybetmek sürekli kaybetmek. bu dibe batmışlığın verdiği his için oynuyorum. kaybettikçe oynuyorum. kazandıkça yine oynuyorum. çünkü ben aslında kaybetmek istiyorum. bu bir kısır döngü ve içine hapsoldum. kurtulamıyorum. çok fazla sıkıntı çektim. çok fazla sıkıntı çektirdim etrafımdakilere. ama bundan vazgeçemiyorum. geceleri uyuyamıyorum. ruhen bitik bir haldeyim. borçlarım var, sosyal çevremden soyutlanıyorum git gide. sürekli kendimi oyalamaya çalışıyorum. aklımı başka yerlere vermeye çalışıyorum. belki bir kaç hafta bu şekilde oyalanıyorum. ama sonrası yine karanlık. sigara, alkol ve kumar.

irade yetmezliğinden öleceğim. Ve yardım isteyeceğim kimse yok.

velhasıl kelam,daha önce hiç bulaşmamış olanlaradır sözüm. Yapmayın, etmeyin. Bile isteye kendinizi karanlıklara itelemeyin.

Hadi eyvallah.