bugün

ayrılıkçı türkler

artık benimde içlerinde bulunduğum topluluktur. bu ülkede kürtler ile toplumsal anlamda tamamen ayrışmış durumdayız. ırkçı değilim ama bu ayrılmanın iki toplum içinde daha iyi olacağını düşünüyorum. oradaki türkler buraya, buradaki kürtler oraya giderse gayet mantıklı olur. biz terörle uğralmayız, onlarda kendi devletlerine terör eylemi yapmazlar. turizm, eğitim gibi konularda kürtler zor durumda kalsada barzani'nin petrolleri onlara yeter. sınırlar hakkında çeşitli tartışmalar olmuş. sınırlar illere değil ilçelere göre çizilmelidir. buyrun benim savunduğum harita aşağıdakine benzer:

görsel

tartışılan illere gelelim:

erzurum: türklerin şehri olduğu gayet açıktır. fakat güney ilçeleri kürt ve çok az sayıda olan zazalarındır. buralar erzurum'dan çok muş'a yakındır.

ardahan: hdp son seçimde birinci olsa da türklerin çoğunluk olduğu ildir. fakat göle ilçesinde kürtler yoğundur. merkez'de aynı şekilde kürtler yoğun olabilir. fakat diğer yerler tamamen türklerindir.

kars: arpaçay ve akyaka tamamen türklerin sayılır. diğer ilçeler ise tartışmalıdır.

bingöl: zazalar bu ilde çoğunluktur. fakat kuzey ilçeleri kürt veya onlara yakın olan zazalardan oluşur. bu yüzden bingöl'ün kuzeyin kürtlere kalır. fakat merkez, solhan ve genç zazaları açık şekilde türkiye sınırlarında kalmayı tercih etmektedir.

tunceli: çemişgezek gakkoş türklerinin çoğunlukta olduğu yerdir. pertek ise merkezi gakkoşların kırsalı alevi zaza ve kürtlerin yoğun olduğu yerdir. diğer ilçelerde kürtlere yakın duran alevi zazalar vardır.

elazığ: gakkoşların çoğunlukta olduğu, yoğun bulunan zazalarında devletçi olduğu ilimizdir. fakat buranın karakoçan ilçesi vardır ki kültür olarak tunceli'ye bağlıdır.

diyarbakır: çüngüş ve çermik hala zazaların yoğun olduğu yer olsada son seçimde hdp birinci olmuştur. fakat akp+chp+mhp oyları bu ilçelerde hala hdp'den fazladır.bu ilçeler duruma göre türkiye veya kürdistan sınırları içerisinde kalmalıdır.

şanlıurfa: bu ilin ilçeleri genel olarak kürt olsa da merkezi arap ve türkmenlerin çoğunluğundadır. harran ve akçakale devletçi araplar nüfusun tamamı devletçi araplardan oluşur ve hdp'ye oy çıkmaz. siverek zazaların çoğunluğu oluşturduğu yerdir. hdp birinci olsa da akp+bağımsız*+ chp oyları hdp'den çok fazladır.

bunun dışında mardin arapları ile şanlıurfa merkez ve siverekteki kürtler, diyarbakır'ın bazı zazaları ve muş'un arap ve türkmenleri ile elazığ'ın bazı kürt ve zazaları, bingöl'deki kürt ve zazalar karşılıklı, kars kürtleri ile ığdır azerileri, batıdaki kürtler ile van, bitlis veya urfa'nın bazı ilçelerinde kalan türkmenler karşılıklı olarak mübadele edilmelidir.

buna itiraz edecek olanlar bundan 10-15 yıl önce böyle bir mübadele olsaydı olacak tabloyu bilmiyorlar. eskiden zazalar kürt olduklarını söylemezdi. fakat şimdi hızlı şekilde kürtleşiyorlar. 10 yıl önce olsaydı elimizde kalacak olan yerlere bakın: (#27997298)

yakın zamanda olmazsa ileride kaybedeceğimiz yerler:

- bingöl'ün güney ilçeleri. eskiden mhp'nin kalesi olan zaza bölgesi hızlı şekilde kürtleşiyor.
- muş'un hasköy ilçesi. hali hazırda hdpli ilçeler ile dolu çevresi ama tamamen gidecek yakın zamanda.
- kars'ın tamamı gidecek. digor zaten kürtlerin yoğun olduğu yerdi. kağızman'da mhp belediyeyi kazanmasına rağmen pkk burada çeşitli gayri-resmi eylemlerle ele geçirdi. selim, susuz, sarıkamış ve merkez ilçelerinde eskiden türkler baskınken şimdi kürt-türk birbirine yakın nüfusu var ve zaman kürtlerin lehine işliyor. akyaka ve arpaçay hala türk nüfusunun egemenliğinde olsada buralarda yavaş yavaş kürtleşme eğilimi gösteriyor.
- erzurum'un orta ilçeleri ve merkezi. özellikle horosan ilçesinin kırsalı ağrı'dan çok fazla göç alıyor. merkezde aynı durumda.
- elazığ'ın doğu ilçelerin artan hdp oyları var. yıllarca %5 bile alamadığı kovancılar, arıcak ve alacakaya ilçelerinde hdp %30 gördü son seçimde. yakın zamanda daha fazlasını görmesi muhtemel. öbür yandan merkez tunceli ve bingöl'den çok fazla göç alıyor. yerlesi tamamen gakkoş olan elazığ merkez 20 yıl sonra kürtleşmesini tamamlayabilir.
- şanlıurfa merkezi ve güney ilçelerinde kürtler hala azınlıkta. her ne kadar arapların hızlı üremesi kürtlerin çoğunluğu ele geçirmesini engellese de merkezde kürtler artıyor ve siverek ile hilvan'da zazalar kürtleşiyor.
- adıyaman eskiden beri yoğun kürt nüfusu olsa da bu ilimizdeki kürtler muhafazakar olmaları ve türklerle iç içe olmaları sebebiyle devletçiydi. fakat artık hızlı şekilde hdp ve pkk'ya yakınlaşmakta. bunda dengir mir mehmet fırat gibi politikacıların etkisi büyük.
- malatya türklerin çoğunlukta olduğu yer olsa da eskiden hdp ve türevleri %1 oy alamazken bu seçimde %7'den fazla aldı. buranın kaderi yakın zamanda değişmese de elazığ sonrası pek parlak gözükmüyor.
- gaziantep yerlileri şehrini terketmese de urfa ve diğer bölgelerde bolca kürt göçü alıyor. eskiden %5 hdp desteği şimdi %15 olmuş durumda. gelecek yıllarda demografi türklerin aleyhine gelişmesi büyük olasılık.
- kahramanmaraş cumhuriyet sonrası alevi kürtlerin göçü ile türk oranının arttığı tek yer. fakat bu durum artık tersine dönmeye başladı. pazarcık ve nurhak'ta kürtler yoğunlaşmaya başladı. bunun yanında elbistan ilçesi çok fazla kürt göçü alıyor.
- sivas ve erzincan kürtlerin ileri hedefi olsa da şu anda kürt oranı bu illerde oldukça düşük durumda. yakın zamanda bir tehlike bulunmuyor.
- hatay'ın kuzey ilçeleri olan dörtyol, erzin ve iskenderun yoğun kürt göçü alan bölge. ileride kurulacak kürdistan'ın akdeniz'e çıkışı olması için buralara bilinçli kürt göçü yaşanıyor
- adana ve mersin'in merkezleri hızlı şekilde kürtleşiyor. ileride kürdistan kurulursa buralarda katılabilir.

elinizi vicdanınıza koyun bakalım. aponun memleketi urfa bile tam kürtleşmemişken şimdi ayrılık mı karlı yoksa ileride akdeniz sahillerini verirken ve malatya, elazığ, sivas, erzurum, ardahan'ın tamamı, kahramanmaraş, gaziantep gibi illerimizi vererek istemesekte ayrılmak zorunda olduğumuz zaman mı daha karlı bizim açımızdan. zaman aleyhimize işliyor.