bugün

özel ders uygulaması

işbu entry arkadaş ortamında konuşurken akla çakan bir fikirdir aslında. öğret-pekiştir-kazan-kazandır tarzında bir uygulama aslında. en azından bir fikir belirtilirse çok hoşuma gider bir bilsen.

uygulama bir nevi hizmet. ev temizliği için hizmet kiralayanlar, ya da airbnb gibi evini kiralayanlar, ya da blabla car gibi seferiyken yolcu ilave edip benzin ücretini bölüşenler gibi gibi.

fikir şu; bir web site/uygulama sayesinde lise, üniversite veya yüksek lisans bir öğrencinin ingilizce, matematik, fen bilimleri vs. vs. tarzında, çoğunlukla ailelelerin öğrenciyle hem fikir olup eğitimler almasını sağlanması. tabii "eğitmenlik" sıfatı için kıstaslar (diploma vs.) olacak.

fırsat; ben de öğrenciyim açıkcası. paraya ihtiyaç duyduğum anlar oldu ve böyle bir hazır "network" sağlamış bir şeye dahil olmak işimi kolaylaştırırdı. birçok öğrenciye de fiyat spektrumları iyi ayarlandığında kolaylık sağlayacaktır.

güçlü yanlar; ailenin işini dışarıdan daha kapsamlı özel derslere gönderme gereksinimi azalacağından hem maddi anlamda, hem de "halinden anlayan, neredeyse reşit" biri tarafından eğitim alacağından manevi yandan kolaylaştırması.

riskli yanları; hizmetten memnun kalmamadan ya da herhangi bir aksilikten sonra hizmete güvenin azalması ve belki de en önemlisi sırf uygulama payını-komisyonunu azaltmak adına dersi alanların birkaç dersten sonra hizmetten ayrılmaları (yani "eğitmen" çakalvari vatandaşın aileye çıtlatarak gelin ben özel geleyim hem de masrafınız azalır tarzı yaklaşımı)

öyle bir geldi aklıma. özet geçtim ama sen de bi' fikir katar mısın?

edit: imla