bugün

türkiye de yıllardır jübile maçı yapılmaması

Hiç kimsenin kıymetinin bilinmediği sikindirik ülkemde aynı takımda yıllarca forma giyen oyuncuların bile jübile maçının yapılmaması durumudur.

Sporun aslında güzel yanlarının da olduğunu ve insanları mutlu etmek için var olduğunu ne zaman unuttuk hiç hatırlamıyorum. Bunda en önemli sebeplerden birisi de bence futbolculara jübile maçı yapılmaması ve nerdeyse tüm kulüplerin futbolcuları ile kavgalı ayrılması.

Mesela yıllardır taraftarı olduğum olmaz olasıca Fenerbahçe Alex de souza'ya bir jübile maçı yapsa çok güzel olmaz mıydı? Ya da iyi ada kötü yıllarca kulübüne hizmet eden ibrahim TOraman için bir jübile düzenlense fena mı olurdu?

Futbol sadece küfür ettiğimiz bir mecra değil aynı zamanda sevdiğimiz oyunculara belki de göz aşları içinde veda edeceğimiz de bir spor dalı olmalı bence.

Hem oyuncu onere edilmiş olur hem de üstüne basa basa sölediğim üzere futbolun aslında güzel bir şey olduğunu tekrar hatırlarız. Sanırım bu konuda en iyi ülkelerden birisi ingiltere. Bir kaç örnek için;

stiliyan petrov; https://www.youtube.com/w...mbedded&v=1ko8e-9hX48

Tugay Kerimoglu; https://www.youtube.com/watch?v=v9ihAT29tYM

Ryan Giggs; https://www.youtube.com/watch?v=_LcT0V7B2Xw

Dennis Bergkamp; https://www.youtube.com/watch?v=tBp3tEKD-oI

Son olarak; Fenerbahçe en son 1998'de Tanju çolak'a jübile yapmış. Yani son 17 yıldır bütün futbolcuları hadi deyip takımdan göndermişler.

Not: tabii ki arada sırada yapılmış olan jübile maçları ve son maçlar olmuştur ama futbolun güzelliği adına çok daha yaygınlaşmalı bu durum.