bugün

eski sevgilinin araması

Benim bu konuyla ilgili bir anım var anlatmak isterim. Zamanında hayli garip hissetmiştim.

Aradan 2 yıl geçmiş herkes kendi yolunda. Üniverste okuma hengamesi falan derken bende bütün kötü anıları artık hatırlamaz olmuşum. Bir dünya yeni kadınla tanışmışım yatmışım kalkmışım ve bu süreçte bir kere bile ismini duymamışım. Sonra üniversitede bir arkadaşım oldu adı "Hottün". Neyse bir gün geldi yanıma dediki "abi bak bu hatunla konuşmaya başladım ve vuruldum ulan resmen". Açtı telefondan bir resim gösterdi benim eski hatunun 20 yıllık arkadaşı. Tabi ben şok. Dedimki "bak hacı ne yap et beni bu insanlarla tekrar muhattab etme. Ben yakamı zor kurtardım çok üzüldük ettik tekra aynı ortama falan sokmaya kalkma beni sesini duycak kafada bile değilim artık 2 yıl aradan sonra ". Bizim elemanda olur abi sıkıntı yapma sen sorun yaşamazsın dedi.

Öncelikle anlatmalıyımki benim eski hatuna baya aşıktım. Köpektim lan resmen. Sonra bu hatun beni aldattı kıyametler koptu falan birazda ergenlik kalmış içimizde kava kıyamet geri dönmek istemeler dönememeler falan derken en nihayetinde bir noktada ipler tamamen koptu ve 2 yıl ne ses ne seda. Çıt yok.

Neyse gel zaman git zaman yaz ayları geldi takılıyoruz. Ben kalktım hottün'ün yazlığa gittim. Her gece alkol her gece böyle bi sapıtmalar falan tabi bir taraftandan bizim eleman bahsedilen hatunla konuşmaya devam ediyor işte artık ilerlemiş beraber ha oldular ha olacaklar yani.

Yine bir gece oturduk sahile başladık içmeye. Bizim eleman dedi "birader şu sizin olayları bi sıfırdan anlatsana bana" başladım anlatmaya. Anlattıkca efkar bastı efkar bastıkca ben içtim falan kafa hafiften gitti artık zaten. Saatte iyiden iyiye ilerlemiş.

Zart ! Telefon başladı titremeye. Noluyor ulen bu saatte bu kim derken. Telefon ekranınında o'nun ismi. Lan hayatımda bu kadar çok duyguyu bir arada bu kadar kısa sürede hissetmemiştim. Öfke özlem heyecan sinir mutluluk... Napayım falan derken açtım telefonu...

- Merhaba
+ Merhaba
- ya ben şey için aradım bizimkinin şarjı bitmiş. Hottün yanındadır diye sana söylememi rica etti.
+ anladım. Sıkıntı yok iletirim.
- nasılsın bu arada ?
+ iyi. Seni sormalı ?
- fena değil. Ama sen iyiyken sesin asla böyle gelmez. Aradım diye mi gerginsin yoksa başka birşey mi var ? Kapatabilirim yada anlatmak istersen dinleyebilirim. Seni tanıyorum. Büyük ihtimalle çevrendeki çoğu kadından iyi tanıyorum bir zamanlar seninle neredeyse aile gibiydik ve ben sana şuan düşman falan değilim. O yüzden istersen konuşabiliriz.

Bakın bu dramdır. Bu hüzündür. Bu verilebilecek en ibretlik ayardır.

Ne demek ulan "sen iyi taniyorum"lar falan. Sen kimsin bu kadar süre sonra arıycan birde böyle ahkam kesicen. Benim şalterler attı ama ne atmak. Kendimi kaybettim resmen. Hayatımda hiçbir kadına küfür etmedim hatta yakınına dahi yaklaşmadım. Ama o gece küfretmemek için kendimi çok zor tuttum. Dilimi ısırdım duvarları yumrukladım.

Neyse yaklaşık yarım saat kadar kin kustum. Bağıra çağıra gecenin üç buçuğunda. Neyse tek kelime etmedi. Ben bitirince bi sessizlik oldu. Ben sakinlestim.

- bitti mi ? Yeterince kustun mu içindekileri ?
+ ...
- bitmiş. Ne zaman tamamiyle içini boşalttığını bunca zaman sonra bile yüzünü görmeden hissedebiliyorum.

Dedi ve devam etti: "haklısın söylediklerinin hepsinde haklısın tüm kabahat bana ait ve hepsini üstleniyorum zaten. Seni çok kırdım yaraladım hepsi için özür dilerim. Ama ben şunu anladım. Sen herkesten çok daha güzel sevmişsin ve harika aşık olmuşsun. Ve ben bunu mahfettim. Artık seninle olmaz ama eğer bir daha böyle bir adam çıkarda karşıma çok daha dikkatli olacağım bana bu farkındalığı kazandırdığın için teşekkür ederim. "

+ ...
- birşey söylemeyecek misin ?
+ hayır.
- hiç mi ? ( o ses tonu o an içime nasılda dokundu. Sanki sarıldık )
+ kendine dikkat et. Ve hepsinden önemlisi mutlu bir kadın olmak için çabalamaktan vazgeçme.
- iyi birisin. Umarım benden daha mutlu olursun. iyi geceler
+ iyi geceler...

Bir daha ne görüştük ne sesini duydum ne başka birşey.

Buda böyle bir anımdır.

iyi akşamlar.