bugün

bipolar bozukluk

türkçesi iki uçlu duygu durum bozukluğu olan hastalık.

bir ucu mani diğer ucu ise depresyondur.

sadece doktor teşhis koyabilir, kimse burada anlatılan özelliklere bakıp bende de var demesin. hem öyle adına bakıp ta havalı bir şey gibi gelmesin. inanın bipolar hastaların hayatları sadece kendilerine değil yakınlarına da cehennemdir.

ancak doktorun verdiği ilaçları alır, psiko terapi seanslarına katılırsanız hayatınızı bir şekilde yürütürsünüz. yoksa işin sonu kötü olur.

bipolar insanların en önemli özelliği mani dönemlerinde beyinleri muthiş derecede çalışır, çok hızlı düşünürler, fikirden fikire atlarlar.
diğer tüm özellikleri normal olan insanlarla aynı olup, sadece yine diğer insanların yaşadığı duyguları çok daha yüksek dozda yaşarlar.
yani hepimiz bazı olaylar karşısında üzülürüz, seviniriz, heyecanlanırız, kızarız ya, onlar biraz daha fazla o duyguları yaşarlar.

bipolar bozukluk deha hastalığı falan değildir. dünya da hastalık oranı yüzde 1 in biraz üzerindedir, ancak dehaların yüzde 1 inden çok daha fazlası pipolardır, nedeni ise pipolarların en önemli özelliği olan hızlı düşünmeleri ile alakalı olabilir. ortaya çıkma yaşı genellikle ergenlik sonrasıdır. kadınlarda ve erkelerde yakalanma oranı birbirine yakındır. ve hastalık ömür boyu sürer.

onlara anlayışlı yaklaşırsanız yaşadıkları sorunları daha kolay atlatacaklardır.