bugün

malta da görülen ermeni soykırımı davaları

birinci dünya savaşından yenik çıkmış türkiye'nin en güçsüz olduğu dönemde görülen davalardır.

türkiye'de fiili olarak başlayan işgal ile birlikte ingilizler'in tutuklayarak malta'ya götürdüğü ittihatçılar bu davalarda "ermeni halkına soykırım ve katliam yapmak" iddialarıyla yargılanmıştır.

Soruşturmayı yürüten ingiliz Kraliyet Başsavcılığı, Osmanlı arşivlerinin dışında, mısır, suriye ve ırak arşivlerinde araştırmalar yapmış, kafkasya'daki olayları incelemiş, ancak soykırım ve de katliama dair herhangi bir kanıt bulamamış ve Malta’daki Türklerden hiçbirinin Ermeni katliamı gerekçesiyle cezalandırılamayacağını ingiliz Hükümeti’ne bildirmiştir.

evet, nasıl olur da dünyanın o zamanki süper gücü ingiltere, hem de osmanlı'nın kalbini işgal etmiş, sahip olmuşken 1.5 milyon ermeni'nin katledildiğine dair kanıt bulamaz?

ermeni seviciler bu soruyu kendilerine neden sormuyor?

neden soykırım goygoycuları tarih ile yüzleşmekten sürekli kaçıyor?

1. dünya savaşından sonra 145 türk ingilizler tarafından "savaş suçlusu" olarak tutuklanıp, malta'ya götürüldü ve adada iki yılı aşkın süre hapiste kalan ittihatçılar hakkında "Ermenileri toplum olarak katletmek" suçlamasıyla adli soruşturma açıldı.

soruşturmayı yürüten kraliyet başsavcılığı süper yetkiler ile donatıldı, ancak bu 145 tutukluyu, ermeni meselesine dair yargılayabilecek tek bir kanıt bulunamamışken tam 100 yıl sonra deliler gibi soykırım goygoyu yapmak niye.

zaten "yok hükmünde" olan bir saçma iddia, daha ortaya atıldığı yıllarda bu şekilde çürütülmüşken, içimizdeki ermenilerin bu telaşı niye?

ne yazık ki malta davalarından evvel yargılanmadan cezaya çarptırılan, idam edilen türklerin günahı ne?

boğazlıyan kaymakamı kemal bey'de keşke tutuklanıp malta'ya götürülseydi, kesinlikle o da bu saçma iddiadan dolayı yargılanamayacaktı.

her neyse, konuyu uzatmanın alemi yok.

hala "ermeni soykırımı, katliamı vardır" diyenler, gitsinler önce ingilizlere sorsunlar "neden bir kişi bile bu işten ceza almadı" diye.
(bkz: ermeni soykırımı iddiası hukuken yok hükmündedir/#27513721)