bugün

tanrı varsa çok gaddar bir kişiliğe sahip

Ve biz resul gönderinceye kadar azaplandırmayız.” (isra Sûresi, 17/15)
“Hem Rabbin, memleketleri, ana noktasında (merkezinde), kendilerine âyetlerimizi okur bir resul göndermedikçe helâk etmez. Ve biz, ahalisi zalimler olan memleketlerden başkasını helâk edici değiliz.“ (Kasas Sûresi, 28/59)

islamiyette fetret ehli diye tabir edilen bir sınıf vardır. bu kurum peygamber gönderilmeyen, dinin anlatılmadığı veya yanlış anlatıldığı kişileri ifade eder. bu kişiler imam şafii, imam eşari, imam gazali gibi islam alimlerince yukarıdaki ayetlerden ve bazı hadislerden hareketle ifade edildiği üzere iman etmeseler dahi teklif ulaşmadığı için azap görmeyeceklerdir, ''cehennemlik değil cennetliktirler''. azap değil merhamet göreceklerdir. bu konudaki tek şart bu kişilerin zalim olmamaları yani diğer insanlara ya da canlılara zulüm etmemiş olmalarıdır. takdir edersiniz ki aklı başında her insan zalimlerin cezasız kalmasını istemez. ayrıca islamiyete göre 15 yaşın altında vefat eden bütün çocuklar müslüman yada başka dine mensup kişilerin çocukları farketmeksizin cennetliktirler.

buradan özetle bu kardeşimiz fetret ehli insanlardan sayılabilir, dolayısıyla sanılanın aksine cehennemlik değil cennetlik olma ihtimali yüksektir. kesin konuşamıyorum çünkü tam olarak ne yaşadığını 3 satırlık haberden öğrenmek zor.
''o''nu tanıma noktasında gayret göstermeden, en azından bir iki kitap okumadan ya da hiç yoktan bilen birilerine bir kere de olsun sormadan böyle yorumlar yapmak işte esas gaddarlık, acımasızlık budur. lütfen biraz insaflı olun, eleştirmeden önce aklınızla ve vicdanınızla bir düşünün.

ayrıntılı bilgi için (bkz: http://www.sorularlaislam...n-bir-tutulabilir-mi.html)