bugün

31 mart 2015 elektrik kesintisi

Halkımızın komplo teorisi üretme üzerine uzmanlaştığını gösteren , kimsenin adam akıllı ulan bu elektrik neden kesildi diye sormadığı , bütün bir ülke bir gün boyunca çalışmadı bunun zararı kaç milyar dolardır denilebilecek kesinti. Ulan 2 yıl önceki malum olaylarda esnaf şu kadar tl zarar gördü diye ağlayıp durdunuz günlerce , 31 martta olanlar neydi ayıp yemin ederim ayıp.

Enerji bakanı açıklama yapıyor , kaçınız inanıyor arkadaş , inanan varsa dünyanın en optimist insanı ödülünü verelim. Neymiş efendim birbirini tetiklemişde az kalsın tüm avrupayı elektriksiz bırakacakmışız da , biride demez mi bu domino taşımı lan bu , yok mu senin şalterin bu sistem yedekli çalışıyor bilmiyormuyuz arkadaş sanki dersin ki mahallenin trafosu patladı bi açıklama bile çok görülüyor . Maden çöker kimse bişey yapmaz , elektrikler gider kimse bişey demez , kimse bu benim sorumluluğumdaydı diyip istifa ediyorum demez yahu bu kadar mı vurdumduymaz olduk.Bir ülkede Çalışma ve sosyal güvenlik bakanıyla , enerji kaynakları bakanının istifa etmesi için daha ne olması gerekir soruyorum size. Ancak bir nükleer santral patlıyacak nüfusun yüzde 20 si telef olacakki birilerinin başına dank etsin gerçi onada takdiri ilahi deriz biz . Sonuçta japonyada patladı , rusyada patladı türkiyede altta kalır mı !

iyi şeyler olmadı değil , türkiyenin savaş şartlarına ne kadar hazırlıklı olduğunu gördük! Millet dünyadan kopmayım , haber alabileyim yeter moduna girdi ,elektrik zaten gitti , suyumuzda gitti , yer yer şebekeler çekmedi , bu ancak savaş şartlarında ve ya iç savaş yıllarında görülecek şeylerdir.Radyolarımızda hiç birşey olmamış gibi şarkılar , türküler çalmaya devam etti hiç biri bir haber veremedi , ne olduğunu kimse bilmiyordu zaten. Anladık ki üzerimizde empler patlasa bir gün az zırlar ikinci gün güle oynaya 17.yy şartlarında yaşamaya devam ederiz .

Devlet vatandaşına hizmet etmek için vardır , sosyalizmle yönetilmiyoruz eşek gibi o elektriğin parasını ödüyorsak o elektriğin her gün her saniye eksiksiz gelmesi lazım.Gerçi onlarıda özelleştirmiştik ama yinede denetleyici kurum devlettir.Neyse tüm türkiyede elektrik kesiliyor 10larca saat kesiliyor 2 gün sonra hiç bişey olmamış gibi unutulup gidiyor daha ne olsun. Benim voltaj arttı , şarterler yükseldi benden bu kadar.