bugün

şişli etfal de ayaküstü sıçan teyze

Ne kadar travma geçirmiş olursa olsun, üstü başını gayet temiz ve düzgün şekilde giyinip, elinde torbası sokaklara çıkan bir kadın, bu kadar hasta olamaz. Bu derecede hasta bir insan ya bir akrabası eşliğinde yollara çıkar ya da evden hiç çıkarılmaz. Hastane de eminim tuvalet doludur. Bokunun geldiğini anlayıp bir tuvalet aramak da mı zor? Biz de kaç kere nerelerde sıkıştık ama donumuza yapma raddesine gelip tuvalet bulduk.

Hastanenin yolunu gayet rahatça bulabilen bir insan travmatik falan değildir. Tuvalet eğitimi TÜrkiye'deki insanların en önce ve en derinden aldığı bir eğitim. Çiş sıçramasın bok sürmesin allah yakar haramdır diye büyütülüyoruz.

Eğer bu derecede hastaysa ki -üstüne başına bakıyorum ve hiç sanmıyorum- suç yakınlarında. Böyle bir sorunu varsa dahi herhalde ilk defa sıçmamıştır oraya buraya yetişkin bezleri var, sarsınlar kıçına salsınlar sokağa.

Aksine kadın gayet rahat, kedilerin mırmırmır sıçması gibi sıçtı ve ardına bile bakmadan gitti. Muhtemelen şöyle düşündü: bir saat sonra kimmse beni hatırlamayacak.