bugün

soner yalçın ın ülkücülere verdiği efsane ayar

ülkücülere herhangi bir ayar verilmeyen yazıdır.

evet yazdıkları doğrudur katılıyorum. turan felsefesi dinden uzak bir kavramdır ki din zaten milliyetçiliği yasaklar.

he gel gelelim ülkücülük hareketi ilk başından beri müslümanlık ile beraber yürümüştür. hedef turan rehber kuran gibi. veya alparsan türkeş'in sözleri araştırılırsa hep islamdan bahseder.

zamanındaki ülkülük hareketi din üzerinden yürümüştür. zaten eski ülkücülerin çoğu şu an ak partili olmuştur.

bizim gibi dinden ayrı olarak düşünen ülkücülere herhangi bir laf sokamamıştır. çünkü bizim kırgız kardeşlerimizi sevmemiz için onların müslüman olmasına gerek yoktur.

evet belki bu söylediklerim müslümanlığıma ters belki günaha giriyorum ama arap beni arkamdan vurduktan sonra ben o araplara sevgi besleyemem.

söylediklerinin tepki göstermeme kısmına şiddet ile katılıyorum. fakat ülkücülerin tepki gösterdiği zaman nasıl muameleye maruz kaldığını az çok biliyoruz. bunlara tepkiyi grup olarak değil de tek tek göstermişlerdir. ama eylem hiç bir zaman ülkücülerin başarılı yaptığı bir olay değildir.

en çok hak verdiğim konu ise ülkücülerin okumayan kavga dışında bir bok bilmeyenlerden oluşması. çocukluğumdan beri fikir olarak türk milliyetçilğini koyu bir şekilde savunan biriyim. ve beni ülkü ocaklarından esrarkeş biri dövmeye geldiğinden beri ülkü ocaklarına gitmiyorum. zaten önceden de gitmiyordum da gitme fikrim vardı.

biz ülkümüzü çalışma ile bilimsel yollar ile gösteriyoruz. o yüzden sokakta naralar atan ülkücüler ile karıştırmasın bizi.