bugün

iş aramayın kendi işinizi kurun

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) düzenlenen 1’inci Kariyer Zirvesi’nde konuşan kütahya porselen yönetim kurulu başkanı nafi güral'ın üniversite öğrencilerine tavsiyesi.

Hayallerin en büyük zenginlik olduğunu ve hayaller olmazsa bir yere varmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Nafi Güral, şöyle diyor:

"Hayal kurarken nereden geldiğinizi, nerede olduğunuzu ve gelecekteki hedeflerinizi belirlemeniz lazım. Hayallerinizin peşinden koşun. Bana zaman zaman başarının sırlarını soruyorlar. Başarı sır değil, başarının sır olduğunu kim söylüyor. Size tavsiyem iş aramayın, kendi işinizi kurun. Kendi işinizi kurabilmeniz için bugünden kendinizi hazırlamanız lazım. En önemlisi kendinize güveneceksiniz. Daha yola çıkmadan kendinizi çaresizlik içinde mahkum etmeyeceksiniz. Ne kadar pozitif düşünürseniz o kadar pozitif sonuçlar alırsınız. ’Ben nasıl yaparım’ diye tereddüde kapılırsanız bir yere varmanız mümkün değil. Ayağımızı yere sağlam basacağız, gözümüz zirvede olacak. Havalanırsak öyle bir düşeriz ki bizi kimse kurtaramaz. Zirveyi seçerken de küçük değil büyük zirveler seçin. 20, 30, 40 senelik programlar da yapsanız gözünüz zirvenin en üst tepesinde olsun."