bugün

death note

satranç oyununu seviyorsanız tam size göre bir anime.*
--spoiler--
ilk 8 bölümü beni benden almıştı. fakat; sonra ki 2-3 bölüm de bir yavaşlama, bir durgunluk hissi verdi.nedeni ise:
L'nin light' ı kodese atıp, 50 gün filan gözaltında tutması ve japonya' da insan kalmamışta hep, devamlı light dan şüphelenmesi, sonra uzun bir süre yine light' la birbirini kelepçeleyip gezmeleri, açıkcası beni soğutmaya başlamıştı diziden.ama; ne hikmetse dizi birden eski kıvamına ulaştı 25.bölüme kadar arada bir inişli çıkışlı grafikleri olsada *gerçekten tatmin edici olmuştu.25.bölümden sonra L' nin yerine gelmeye çalışan N* ve M* açıkcası L' yi aratmadılar.36.bölüme kadar tamam kira* kazandı dediğiniz anda 37.bölüm size kapak gibi geliyor ve adeta bir u dönüşü ile near' ın mello' nunda yardımıyla kira' yı yendiğine şahit oluyoruz.

anlaşılamayan noktalar ise: bu defterden kaç tane var.sahteleri, gerçeği derken insanın kafası karışıyor. bide ölüm melekleri ilk başlarda dizide etkiliyken, sadece ryuk son bölümde kira'yı öldürmesi dışında pek gözükmediler.

şahsen ben kira' nın kazanmasını istiyordum ne bileyim ister sadist duygular deyin yada başka bir şey sonu güzeldi ama; benim için iyi bitmedi. son olarak acaba light gerçekten misa'yı seviyormuydu. kız onu ölümüne seviyordu ki öyle de oldu.
--spoiler--

dizi içerisinde sevilen karakter light gibi dursada, dizi bitince insan L'yi özlüyor.