bugün

eski sevgili ile arkadaş kalmak

değişkenlik göstermeye çok uygun bir durum.

sonuçta sevgili olmak ve arkadaş olmak kavramları birbirine çokta uzak değildir. sevgililik ilişkisi yürütemiyor olman onunla bir arkadaşlık ilişkisi kurmana engel olmaz. sevgilin olduğu zaman karşındaki insana karşı bazı sorumlukların olur ama arkadaşlık ilişkilerinde böyle bir durum olmaz. mesela bir arkadaşınızın size ''neden mesajlarıma geç cevap veriyorsun ? neden onlarla takılmaya gittiğinden haberim yok ?'' gibi sorular sorduğunu düşünün ne kadar saçma. yani bu sorulara ''sana ne anam mısın babam mısın sevgilim misin ? saçma saçma sorular sorma'' şeklinde cevaplar verebilirsiniz ama aynı soruları sevgilinizin sorma hakkı elbetteki vardır merak eder çünkü ve en nihayetinde aynı evde kalıyor yada kalmıyor olabilirsiniz ama bir ortak yaşantı sürdürmeye başlamışsınızdır buda sorumluluklarınızı arttırmıştır dolayısıyla.

birde şöyle bir durum var mesela sevgililik ilişkisinin yürüyebilmesi için en nihayetinde dünya görüşü yada daha derinlikli konularda mutlaka bir ortak yol bulmanız gerekir. yada sevgililik ilişkisinde fazla kıskançlık yada birbirinin hayatını fazla kıskanma gibi durumlardan sürekli hale gelen sorunlar boy gösterebilir. ancak bu sorunların dışında beraber oturduğunuzda sırf boş muhabbet çevirerek gülüp doyasıya eğlenebiliyorsanız belkide arkadaş olarak birbirinizle olan ilişkinize devam etmeniz daha iyi olur.

ben genel olarak enrtylerimde yaşadığım olaylar üzerinden giderek olayı açıklamaya çalışırım bu durum içinde bir yaşanmış örnek vermek isterim. bir kadın vardı sevgililik ilişkisi yaşamaya başladık fakat sorunlar yaşamaktayız ve bu sorunlar birikmekle beraber ilişkiyi yıpratmakta ama gel gelelim normal bir sinemaya gitmek bir kahve içmek yada akşam yemeğine çıkmak tarzında normal aktiviteler sırasında inanılmaz eğleniyoruz. hakikaten zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyoruz. belkide çok iyi bir ten uyumu yakaladık ve iyi sevişiyoruz ancak durum sadece bu fakat biraz ciddi konularda yada ilişki anlayışında durumlar böyle değil. en nihayetinde ilişki bitti. ortak çevremizden dolayı aynı ortamlarda bulunmak zorunda kaldık tabi ki bir soğukluk vardı aramızda ama o dönemde bile aynı ortamda onun söylediklerini mutlaka takip ederdim anlattıklarını dinlerdim ve hani ayıp olmasa kahkaha atarak güleceğim durumlarda oldu ama kendimi tuttum. zamanla bu soğukluk biraz azaldı sonra dahada azaldı. yani suratına baktığımda o an ayağındaki topuklu ayakkabının ayağına vurduğunu bu yüzden yüzünü ekşittiğini ve canının yandığını bu agresif tavrının nedeninin bu olduğunu bildiğim bir kadınla ben aynı ortamdayım ancak merhaba bile demeden birbirimize bu ortama dahil olmuşuz. işte bu gergin durum zamanla azaldı. evet belki can-ciğer kuzu sarması olmadık ama en azından bir konuda yardıma ihtiyacı olduğunda elimden geldiğince yardımcı oldum -keza o da öyle- artık aynı ortama girmemiş olsak dahi yolda rast gelince birbirimizin halini hatrını sorabilir hale gedik.

yani iyi vakit geçirdiğiniz bir insanı sırf sevgililik ilişkiniz bitti diye hayatınızdan çıkarmanıza gerek yok. bu durumun gevşeklikle falan hiç alakası yok. tabi zor yanları var yaşanan ayrılık ilişki sırasında arada geçen olaylar bu durumlar için çok etkili ancak yinede imkansız değil. benimde bu konuyla ilgili verebileceğim erkek 3-5 taneden fazla değildir. ama yinede bu konulara çok katı yaklaşmayın.