bugün

türkiye den siktir olup gitmek

insanın olduğu her yerde benzer sorunlar yaşandığı için gereksizdir. Dil öğrenmesi bir yana, iş bulma koşulları, üçüncü sınıf vatandaş muamelesi, üçüncü sınıf vatandaşların alacağı işleri cüce çinlilerin düşük maaşlarla kapması gibi acınası durumları da göz ardı etmemek gerekir.

istanbul gibi büyük kentlerden kaçıp sahil köylerinden birine yerleşip çiftçilik yapmak daha güzel bir hayaldir.

senelerce kitap oku, okul oku, üniversite bitir, yüksek lisans yap ve kaderini ilkokul mezunu bir akpli versin. bunadır tepki. haklıdır da tepkisinde ama kalıp mücadele edeceğine kolayına kaçandır bunu yapan. bu yazar şahsı adına mevcut işinde belli bir başarı sağlayıp trakya'ya veya ege'ye kaçacaktır. ancak sırası değildir, çünkü türk ekonomisi ve türk ulusu için hedeflediği katkıyı henüz sağlayamamıştır.

kolaya kaçmamak gerekir, kalıp direnmek, direnenle beraber direnmek gerekir. direnişler sadece taşla, sopayla olmazlar. bazen parayla da direnilir, kararlarla direnilir, reddetmekle direnilir. önemli olan bunu bilmek ve ülkede beraber düşündüğü %70'lik kesim ile beraber kalıp mücadele etmelidir. ancak bu mücadelede kendi vazifesini tamamladıktan sonra tatili kazanacak ve güzel bir hayat yaşayacaktır.