bugün

unutulmayan laikçi anıları

islam ve din düşmanı yönetimlerce uzun yıllar yönetilmiş olan türkiye'de laikçilerin, muhafazakar kesimlere yaptıkları ibretlik durumlardır.

--spoiler--

Hiç unutmuyorum,

90 lı yılların sonlarına doğru, Bursa'da başörtüsü ile liseye girmek isteyen ismi lazım değil bir kız arkadaşımız polis tarafından liseye alınmadı. Oda okulun dışında oturmaya başladı fakat polis amirleri çok sinirliydi, belliydi bi yerden canlarını çıkartın deniyordu. Birden kızları coplamaya başladılar. Bu sırada o bahsettiğim arkadaşımız karşı kaldırıma geçmek için yerinden kalktı ve karşıdan karşıya geçerken durur haldeki polis arabası birden hareket etti ve kızımıza çarptı. Sonra o kızımızı maalesef altına aldı, bir bacağı tutmadı.

Aylar sonra hukuki mücadeleden sonra sosyal yardım alma hakkı kazanıldı, evinde yatan kızcağız en azından bir şekilde aileme katkı sağlarım diye sevinmişti. Fakat paranın yatma günü geldiğinde parayı vermemişlerdi.

Bu olay basına yansıdı ve valilik basın açıklaması yaptı, polisin kızı ezmesi ve hatta sosyal yardımın aylar sonra bağlanmasından daha vahim bir açıklamaydı. Söylediği şey açık ve netti:

" Bu kızın başı örtülüydü. Biz sadece insanlara sosyal yardım yaparız. "

diyerek kızın yardımını re'sen kestiğini açıkladı sayın vali.

O vali nin ismi Bursa'da bir okula verildi. Allah'a şükür ve şimdi o okulun ismini de bize nasip oldu biz değiştirdik.

--spoiler--