bugün

kişinin yaşlandığını anladığı an

muhtemeldir ki belli bir yaş sonrası her erkeğin başına gelen hadisedir velet taifesinin size amca deyu seslenmesi. kabullenemedim lan. hem de aynı gün içerisinde iki kere..

bir ramazan bayramı, kapı çaldı, karşımda üç beş yaşlarında bir velet: "aam..aamca.. ba..bayramınız mümü..mübarek oolsun." lan? hayır normal bi amca da değil, korkunç bi amcayım ki herif karşımda kekeliyor. kapımı şeker isteyen bebelerden gayrısı çalmadığı içün, bunların o saf, o masum(ne masumu lan) halleri sebebiyle gittim kent elegan aldım, bahalısından. verir miyim bu ite? al dedim, seninki de mübarek olsun, eline tutuşturdum iki küp şeker, yallah.

neyse üç dört saat takıldım, oyalandım, evde bayram namazını falan kıldım(yalana bak), hala yüzüme bakan iki akraba-i taallukatı ziyaret edem diye çıktım yola yürüyorum, arkamdan bi ses; "amcaaa! topu atsana amcaaaaa!" p.ç öyle bir bağırıyor ki maalenin orta yerinde, döndüm baktım. en az on iki velet dönmüş beni izliyorlar, bekliyorlar ki topu atayım. içlerinden bi it çıktı; "amca.. atsana topu?" eneee. bayramlığını s.keyim. üç yaşında bebeye takım elbise mi giydirilir lan? hem ilk defa bi takım elbiseli bana amca diyor. deptim topu arabanın altına gaçtı, geberin itler. heil itler.

o moral bozukluğuyla attım kendimi eve, zır zır zır kapıyı çalıyorlar açmıyorum. çıkar bi deli manyak bebe daha; "bayramın mübarek olsun g.tünün kılları pişmaniyeye dönmüş nursuz dede. ya şeker ver ya da artık öl." falan der, kaldıramam, molotof kokteyli ikram ederim.

eleganlar bana kaldı. yiyom.