bugün

nuh köklü

bu memlekette insan olma da ne olursan ol önermesini doğru çıkaran gazeteci. kin, nefret, saygısızlık, cehalet vs. bir insana yakışmayan ne varsa üzerinde bulundurduğun zaman bu memlekette yaşayabiliyorsun.

herhangi bir lokanta, mağaza vs. bir yere gittiğiniz zaman kibar ve anlayışlı olduğumda hiç kimse beni sallamıyor. ama ne zaman ki aksi, lanet olup çalışanları aşağılarsam ve bunu kendilerine hissettirirsem o zaman etrafımda dört dönüyorlar. trafikte ne kadar anlayışlı ve saygılı olursam o kadar çok olay yaşayıp bir de suçlu çıkıyorum. ama troll olup milletin önüne kırdığım zaman, kimseye yol vermediğim, hatalı sollama yaptığım zaman herkes bana uzak, bana yol veren, bana bulaşmak istemeyen muhteşem anlayışlı! insanlara dönüşüyor. komşularıma selam veren, yardımcı olan biri olduğum zaman herhangi bir rahatsızlık duyduğumda gidip kendilerine efendi efendi söyleyince beni takmazlar. ama ne zaman ki ben öküz olup, gördüğüm zaman kafamı çevirir, en ufak bir gürültüde camı açıp sessiz olun yoksa oraya gelir geçmişinizi s.kerim diye bağırırsam anında süt dökmüş kedi olurlar. değinmek istediğim nokta bu memlekette iyi insan olmak demek, karakollara düşmek demek, dayak yemek demek, tecavüze uğramak demek, ölmek demek. bu abiler o esnafla tartışmak yerine kendisini araya alıp bir güzel dayak atsalardı, hastanelik etselerdi en fazla karakolda sabahlarlardı. kimse ölmezdi yani.

her zaman söylüyorum ve her gün beni doğrulayan bir haber çıkıyor, bizim genlerimiz bozuk. bu memleket insanın yaradılışında bir sıkıntı var. güzel olan, iyi olan her şey bizde eğreti duruyor...

bu da bonus olsun;

--+18--
https://www.youtube.com/watch?v=QxDydjSF9Mo
--+18--