bugün

özgecan aslan

psikolojimi alt üst eden, mide bulantısından kıvrandıran, korku filminin gerçeği olmuş olaydır. en son münevver Karabulut olayında böyle alt üst olmuştum, hala da olurum.

hiç tanımadığım bir kızı neredeyse her gün düşünür onun için üzülürüm, yaşadığı şeyleri tahmin etmeye çalışır, hissettiklerini düşünürüm, her seferinde kahrolurum, insanlığa inancımı kaybederim, herkesten korkan bir paranoyak olurum.

bundan sonra aklımdan ne münevver çıkacak ne de özgecan, biliyorum. "bir hafta sonra unutulacak" safsataları o kadar boş ki, münevverin üzerinden kaç yıl geçti kimbilir ama daha dün gibi aklımda, her gün aklımda.

ben bir kadın olarak korkuyorum, bir öğretmen olarak korkuyorum, çocuk sahibi olmak desen deli cesareti bile hafif kalır, her gün hangi orospu çocuğundan zarar görecek diye düşünmekten hastalık hastası olurum. yıllar boyu kızlardan çok erkeklerle iyi iletişim kurmuş biri olmama rağmen, yakın dostlarım dışında erkeklerden korkuyorum. fazla göz teması kurmamaya, para gibi şeyler alıp verirken elimi temas ettirmemeye çalışıyorum, ben ki dünya umurumda değilken giydiği kıyafete dikkat eder bi insan haline de geldim sonunda.

asla ve asla erkeklere topyekün sapık etiketiyle bakmıyorum ama 'korkuyorum' anlatabiliyor muyum? böyle bir pezevenk bir anda karşıma çıksa kadın halimle vereceğim mücadelenin ne kadar acınası olduğunu düşünüp de korkuyorum işte. maksimum önlem, minimum risk diye düşünüyorum. zamanında kışın ortasında sadece gözlerim görünecek halde kendimi kat kat sarmalamışken gelip laf atan adamları biliyorum çünkü, daha ortaokuldayken polis aracıyla peşime takılan, içeri davet eden polis amcayı(!) da hatırlıyorum ve her gün haberlerde ömrü elinden alınan kadınları görüyorum. nasıl huzurlu olabilirim ki sokakta?

ben sadece "okuyarak" bu psikolojiye giriyorsam bu kadınların ailelerini tahmin bile edemiyorum. düşünmekten de kendimi alıkoyamıyorum, öyle bir vahşet ki, başta söylediğim gibi korku filmi, gerçeklikten o kadar uzak bir olay ki... allah kimsenin başına vermesin, mekanları cennet olsun... allah hepimize sabır, akıl ve edep versin...